Kanser tedavilerine odaklanan yapay zeka girişimi Triomics, 15 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Lightspeed, Nexus Venture Partners, General Catalyst ve Y Combinator katılım gösterdi.
Girişimin faaliyet alanı
Triomics, tıp merkezlerindeki personelin bir hasta için doğru tedavi yolunu belirlemek için izlemesi gereken onkoloji ile ilgili iş akışlarını kolaylaştıran bir büyük dil modelleri (LLM'ler) ailesi geliştirdi. OncoLLM olarak adlandırılan bu model ailesi, iş akışına özel bir dizi araçla çalışıyor. OncoLLM ile genellikle günler ya da haftalar sürecek işler, sadece dakikalar içinde tamamlanabiliyor.
OncoLLM, hastanın tıbbi kayıtlarını okuduktan sonra, veriler doktorların ve diğer tıbbi personelin hasta ziyaretlerine hazırlanmasına yardımcı olmak için kullanılabilir. AYnı şekilde model, hastalıktan etkilenen organların ayrıntılarını ve ilerleme aşamalarını içeren kanser verilerinin devlet düzenleyici kurumlarına sunulmasına da destek oluyor.
Girişim geçmişte MIT ve Adobe'de araştırma yürüten Sarim Khan ve Hrituraj Singh tarafından kuruldu. Günümüzde hemşire ve kanser bakım personellerinin büyük bir çoğunluğu hastaların bakım veya klinik araştırma uygunluğuyla ilgili veri noktalarını belirlemek için tüm kayıtları manuel olarak değerlendiriyor. Zaman alan bu süreç nedeniyle klinik gecikmeler yaşanıyor ve hastalar bu durumdan etkileniyor. Triomics, OncoLLM ile bu soruna çözüm getirmeyi amaçlıyor.
Girişimin gelecek planları
Model ve ilgili yazılım Wisconsin Kanser Merkezi Tıp Fakültesi tarafından test edildi. Test sonuçlarına göre OncoLLM, hasta-deney eşleştirmesinde daha büyük açık kaynaklı ve tescilli LLM'lerden daha iyi performans gösterdi. Aynı şekilde modelin 70 milyar parametreli versiyonu, nitelikli tıbbi uzmanlara ve GPT-4'e rakip olarak konumlanıyor.
Triomics bu yatırım ile birlikte ilgili alanlardaki ekibini artırmayı planlıyor. Şirket bununla beraber ürünü daha fazla kuruma ulaştırmayı da hedefliyor. Şimdiye kadar birkaç kurum ile anlaşma imzalayan girişim, yıl sonuna kadar 10'dan fazla kurumu bünyesine katmayı amaçlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap