Akamai Technologies, Noname Security'yi yaklaşık 450 milyon dolara satın alıyor

Bu satın alma Akamai'nin hizmet yelpazesini genişletme stratejisinin bir parçası olarak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Akamai Technologies, Noname Security'yi yaklaşık 450 milyon dolara satın alıyor

Dün Docusign'ın yapay zeka destekli sözleşme yönetim platformu Lexion'u 165 milyon dolara satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün, yeni bir satın alma haberi daha gündeme geldi. Akamai Technologies, şirketlerin kullandığı yazılım ve uygulamaların güvenliği üzerine çalışan Noname Security'yi yaklaşık 450 milyon dolara satın alacağını duyurdu. 

Bu satın alma Akamai'nin hizmet yelpazesini genişletme stratejisinin bir parçası olarak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

2020 yılında Oz Golan ve Shay Levi tarafından kurulan Noname Security, işletmelerin dijital sistemlerindeki API'lerin güvenliğini sağlayan bir güvenlik şirketi olarak ön plana çıkıyor. API'ler, yazılım uygulamalarının birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan ara yüzler olarak biliniyor.

Noname Security'nin sunduğu hizmet, işletmelerin sahip oldukları API'leri belirlemelerine, bu API'lerin güvenlik açıklarını tespit etmelerine ve düzeltmeler yapmalarına olanak tanıyor. Özellikle Noname Security'nin teknolojisi, API'ler üzerindeki yetkilendirme eksiklikleri, veri sızıntısı riskleri ve diğer güvenlik tehditlerini otomatik olarak tespit edebiliyor. Böylece işletmeler veri güvenliğini ve müşteri bilgilerinin korunmasını sağlamak için gerekli adımları atabiliyor.

Noname Security'nin hizmetleri, kurumsal ağlardan buluta kadar çeşitli platformlarda kullanılıyor. Şirketin amacı, müşterilerine güvenli ve güvenilir bir API altyapısı sağlayarak, dijital varlıklarını korumalarına yardımcı olmak. 

Noname Security, kurulduğundan bu yana toplamda 220 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, 2021’in aralık ayında 1 milyar dolarlık bir değerleme üzerinden 135 milyon dolarlık bir yatırım turu gerçekleştirilmişti. Şirketin yatırımcıları arasında Georgian Partners, Lightspeed Venture Partners, Insight Partners, Cyberstarts Venture Capital, Next47, Forgepoint Capital ve The Syndicate Group yer alıyor.

Akamai ise internet trafiğini optimize etmek ve hızlandırmak için içerik dağıtım ağı (CDN) ve bulut hizmetleri sunan bir teknoloji şirketi olarak biliniyor. CDN hizmetleri, web siteleri ve uygulamaları için içeriği küresel bir ağ üzerinde dağıtarak kullanıcıların daha hızlı erişim sağlamak amacıyla kullanılırken, Akamai'nin web güvenliği çözümleri ise DDoS saldırılarına karşı koruma ve bot saldırılarına karşı savunma gibi önemli güvenlik önlemlerini içeriyor. Şirket, 2016'nın ekim ayında da bulut bilişim güvenliğini artırmak için Soha Systems'ı satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.