Akamai, bulut güvenliği için Soha Systems'ı satın aldı

Akamai, bulut güvenliği için Soha Systems'ı satın aldı

Dünyanın çok önemli şirketlerine hizmet veren içerik dağıtım ağı (CDN) şirketi Akamai, bulut bilişim güvenliğini artırmak için Soha Systemssatın aldığını açıkladı.

2011 yılı verilerine göre dünya internetinin yüzde 35’ini taşıyan Akamai, 2012 yılında Türkiye pazarına da giriş yapmış ve küresel internet trafiği konusunda dikkat çeken raporlar yayınlamıştı. Bulut bilişim alanında da faaliyet gösteren Akami, açıkladığı bilgiye göre Soha Systems'ı bedeli açıklanmayan, tamamen nakit ödeme karşılığında satın almış.

Soha Systems, 2013'te kurulan ve şirketlere bulut bilişim güvenliği konusunda hizmetler sunan bir girişim. Şimdiye dek Andreessen Horowitz'in de aralarında olduğu farklı yatırımcılardan 10 milyon dolar ytaırım almış ve Akamai'nin teklifine 'evet' diyerek çıkış yapmış.

Bulut bilişimdeki büyük rekabet

soha-bulut-bilisim-guvenligiGeçen hafta nesnelerin internetine odaklanan Condord Systems'ı yine bedeli açıklanmayan bir anlaşmayla satın alan Akamai, 2015'te Bloxx'u ve 2013'te Prolexic'i satın almıştı. Şirketin 370 milyon dolar ödediği Prolexic, DDoS saldırıları konusunda uzmanlaşıyor ki Akamai'nin bu alanda hazırladığı raporlarından birinde Türkiye'in en çok DDoS saldırısı çıkan üçüncü ülke olduğunu paylaşmıştık.

Soha Systems'ın kurucu ortağı ve CEO'su Haseeb Budhani işletme güvenliği konusunda bir faz değişimi yaşandığını dile getirerek işletmelerin hibrid veri sunucuları ve mobil kullanıcı tarafında yeni bir çağın eşiğinde olduğunu söylüyor.

Soha Systems, bu alanda tek başına daha ne kadar büyüyebilirdi bilmiyoruz ancak bulut bilişim sistemleri ve yazılım güvenliği alanında büyük bir rekabet olduğu malum. Özelikle kurumsal dikeydeki pazar hacmi büyük balıkların daha çok küçük balığı yutacağının haberini veriyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.