Apple'ın 20.3 inçlik katlanabilir ekranlı modeli 2025 yılında karşımıza çıkabilir

Apple tarafından geliştirilen 20.3 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranlı yeni model, 2025 yılının sonunda karşımıza çıkabilir.
Apple'ın 20.3 inçlik katlanabilir ekranlı modeli 2025 yılında karşımıza çıkabilir

Apple'ın 20 inç büyüklüğünde katlanabilir ekranlı yeni bir model üzerinde çalıştığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Haitong International Securities analisti Jeff Pu tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Apple, katlanabilir ekranlı modeli ile ilgili çalışmalarını hızlandırıyor.

Apple tarafından geliştirilen 20.3 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranlı yeni model, 2025 yılının sonunda karşımıza çıkabilir. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Ming-Chi Kuo ve Ross Young da geçtiğimiz dönemlerde Apple'ın 20.3 inçlik bir model üzerinde çalıştığını belirtmişti.

20.3 inçlik modelinde iPad ve MacBook modellerini birleştirecek olan Apple, sonrasında ise iPhone için bir katlanabilir ekranlı model geliştirecek. Apple tarafından geliştirilecek olan katlanabilir ekranlı iPhone modelinin ise 2026 yılında karşımıza çıkması bekleniyor.

Katlanabilir ekranı iPhone modelinin ekran boyutu ise şu an için kesinleşmiş değil. Yayınlanan rapora göre Apple, katlanabilir ekranlı iPhone modeli için 7,9 ve 8,3 inçlik ekran boyutları üzerinde duruyor. 20.3 inçlik katlanabilir ekranlı model 2025 yılının son çeyreğinde seri üretime girecek. Katlanabilir ekranlı iPhone modeli ise 2026 yılında seri üretime başlayacak.

Katlanabilir ekranlı modeller üzerinde çalışan tek şirketin Apple olmadığını da ekleyelim. Motorola ve Samsung gibi markalar katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarını domine ederken, Asus ve Lenovo ise katlanabilir ekranlı tablet/laptop pazarında boy gösteriyor. Apple'ın katlanabilir ekranlı modelleri ile nasıl bir performansa sahip olacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.