Ramp, 7,65 milyar dolar değerleme üzerinden 150 milyon dolar yatırım aldı

Ramp, D serisi yatırım turu kapsamında yeni bir ek yatırım aldığını duyurdu. Ramp tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı.
Ramp, 7,65 milyar dolar değerleme üzerinden 150 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknolojilere odaklanan Ramp'in D serisi yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Ramp, D serisi yatırım turu kapsamında yeni bir ek yatırım aldığını duyurdu. Ramp tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı.

Alınan 150 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Ramp'in D serisi yatırım turunda topladığı tutar 450 milyon dolara ulaşmış oldu. Söz konusu yatırım, Khosla Ventures ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Founders Fund'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Khosla Ventures ve Founders Fund haricinde ise Sequoia Capital, Greylock, 8VC, Thrive Capital, General Catalyst, Sands Capital, D1 Capital, Lux Capital, Iconiq Capital, Definition Capital ve Contrary Capital da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Ramp, 2022 yılının Mart ayında 8,1 milyar dolar değerleme üzerinden 750 milyon dolarlık büyük bir yatırım almıştı. Şirketin 8,1 milyar dolarlık değerlemesi, D serisi yatırım turu ile birlikte yüzde 28 oranında düşüş yaşayarak 5,8 milyar dolara gerilemişti.

150 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Ramp'in değerlemesi 7,65 milyar dolara ulaştı. Ramp'in bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 1,8 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. 

Ramp, 2019 yılında Eric Glyman, Gene Lee ve Karim Atiyeh tarafından New York'ta kuruldu. Harcama odaklı bir yönetim platformu olarak hizmet veren Ramp, sunduğu fiziksel ve sanal kartlar ile birlikte şirket çalışanlarının yaptığı harcamaların daha kolay bir şekilde takip edilmesini sağlıyor. 700'ü aşkın çalışana sahip olan Ramp'in 25 bini aşkın da müşterisi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.