Boston Dynamics, yeni ve tamamen elektrikli Atlas adlı robotunu tanıttı

Boston Dynamics, bilim kurgu filmlerinden tanıdığımız insan benzeri robotları gerçeğe dönüştürüyor. Yeni elektrikli Atlas robotu, otomotiv sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.
Boston Dynamics, yeni ve tamamen elektrikli Atlas adlı robotunu tanıttı

Artık bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz insan benzeri robotlar, Boston Dynamics'in yeni elektrikli Atlas ile gerçek dünyada hayat buluyor. Yani, şirketin bu yeni robotunu tanıtmasıyla, filmlerde gördüğümüz robotlar daha gerçekçi bir hale geliyor.

Marc Raibert tarafından 1992 yılında kurulan Boston Dynamics, robot teknolojisi alanında 32 yıllık deneyime sahip bir şirket. Şirket, uzun süredir popüler olan hidrolik Atlas robotlarını 'emekliye' ayırarak tamamen elektrikli bir versiyonunu piyasaya sürdü. Bu yeni versiyon gerçek dünyadaki sektörel ihtiyaçları karşılamak üzere özel olarak tasarlandı.

Boston Dynamics'in açıklamalarına göre, yeni elektrikli Atlas robotunun öncelikli kullanım alanlarından biri otomotiv endüstrisi olacak. Atlas robotunu ilk kullanacak otomotiv şirketinin Hyundai olduğu belirtildi.

Bir taraftan şirketin geçmişi, ticari robot geliştirmenin zorluklarıyla dolu. Boston Dynamics'in ürünlerini işletmeler veya sanayi tesisleri gibi ticari ortamlarda kullanılabilir hale getirmekte zorlanırken, bu süreçte bir dizi satın alma işlemiyle farklı evrelerden geçti.

Şirketin ilk ürünleri arasında 2013'te tanıtılan ancak bir türlü ticarileştirilemeyen Atlas Robotu'nun ilk versiyonu bulunuyordu. Bir de 2020'de piyasaya sürülen ve polis kuvvetleri ve askerler tarafından kullanılan köpek benzeri Spot Robotu mevcut. Ancak şirket, yeni elektrikli Atlas ile bu kez farklı bir strateji izleyerek ticari uygulamalara odaklanarak rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Boston Dynamics'in bu hamlesi, robotik alanında genel bir değişimin bir parçası olarak görülüyor. Diğer rakip şirketler de benzer şekilde ticari robot teknolojisinin geliştirilmesine odaklanıyorlar ve rekabet, gelecekteki endüstriyel robotik alanının şekillenmesinde kritik bir rol oynayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.