Şok Market, İstegelsin'i 220 milyon TL karşılığında satın aldı

Şok Market, İstegelsin'in tüm paylarının 220 milyon TL'ye satın alınması için pay alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.
Şok Market, İstegelsin'i 220 milyon TL karşılığında satın aldı

Şok Market, e-ticaret platformundaki büyümesini hızlandırmak amacıyla, Future Teknoloji Ticaret A.Ş.'nin, yani İstegelsin'in sermayesinin tamamını temsil eden payları satın aldı. Şirket, bu kapsamda, Future Teknoloji Ticaret A.Ş.'nin tüm paylarının 220 milyon TL'ye satın alınması için pay alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Şok tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, işlem fiyatı, değerleme raporunda belirlenen şirket değer aralığı orta noktasına göre yüzde 10 iskonto içerecek şekilde pazarlık usülü ile 220 milyon TL olarak belirlendi. Açıklamada, "KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. 'nin 16.04.2024 tarih ve 202401K12826979 sayılı değerleme raporuna (değerleme raporu) göre şirket değeri, indirgenmiş nakit akım ve benzer şirket çarpanları yöntemlerinin ortalaması baz alınarak 190,0 milyon TL ve 303,3 milyon TL değer aralığının orta noktası olan 244,9 milyon TL olarak belirlenmiştir.

Future Teknoloji Ticaret A.Ş 'nin ödenmiş sermayesinin yüzde 100'üne tekabül eden payların Future Star E-Ticaret A.Ş'den peşin olarak satın alınması için pay alım sözleşmesi imzalanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Pay alım sözleşmesi imza tarihi itibarıyla Future Teknoloji Ticaret A.Ş 'nin finansal borcunun bulunmadığının da altı çizildi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.