Fintech girişimi Finmid, 24.7 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli Finmid, aldığı yeni yatırımı diğer Avrupa ülkelerine açılmak için kullanmayı planladığını açıkladı.
Fintech girişimi Finmid, 24.7 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknoloji şirketi Finmid, 24,7 milyon dolar yatırım aldı. Almanya merkezli şirketin A Serisi yatırım turuna hangi yatırımcıların katıldığı belirtilmedi. Ancak şirketin yatırımcıları arasında N26'dan Max Tayenthal, Blossom Capital ve Earlybird'ün yer aldığı biliniyor. Finmid, aldığı yeni yatırımı diğer Avrupa ülkelerine açılmak için kullanmayı planladığını açıkladı.

2021 yılında Max Schertel ve Alex Talkanista tarafından kurulan girişim gömülü finans çözümleri sunuyor. Şirket, özellikle pazar yerlerine kendi ödeme ve finansman seçeneklerini sağlamak isteyen işletmelere odaklanıyor. 

Bilindiği gibi pazar yerleri genellikle perakendecileri veya diğer üçüncü taraf sağlayıcıları müşterileriyle buluşturan iki taraflı işletmeler olarak ön plana çıkıyor. Finmid'in hizmetleri, bu pazar yerlerine ödeme ve finansman işlevselliği ekliyor, böylece iş ortakları müşterilerinin ve hatta müşterilerinin müşterilerinin ihtiyaç duyduğu sermayeye daha kolay erişim sağlıyor.

Finmid'in teknolojisini kullanan işletmeler arasında yemek teslimat platformu Wolt da yer alıyor. Finmid, bu şirkete restoran ortaklarına uygulaması içinde nakit avansları sunuyor. Ayrıca Finmid'in sunduğu API ve diğer hizmetler, iş ortaklarının ticaretlerini finanse etmelerine ve kullanıcılar arasındaki ödemeleri yönetmelerine olanak tanıyor.

Sonuç olarak şirket, pazar yerlerine entegre edilerek iş ortaklarına ve son kullanıcılara finansal esneklik sağlayarak işletmelerin sermaye erişimini kolaylaştırıyor ve ekonomik büyümeyi destekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.