Bina yönetim platformu geliştiren Kode Labs, 30 milyon dolar yatırım aldı

Kode Labs'in 30 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Maverix Private Equity liderliğinde gerçekleşti.
Bina yönetim platformu geliştiren Kode Labs, 30 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli bina yönetim uygulaması geliştiren Kode Labs, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Kode Labs tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Kode Labs'in 30 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Maverix Private Equity liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Maverix Private Equity haricinde ise TELUS Ventures ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan I Squared Capital da katıldı. Kode Labs'in 2022 yılının A serisi yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Alınan yeni yatırım ile birlikte Kode Labs'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 38 milyon dolara ulaştı.

Kode Labs tarafından paylaşılan bilgilere göre ise 30 milyon dolarlık yatırım, şirketin pazar payını büyütmek ve büyümesini hızlandırmak için kullanılacak. 

2017 yılında Edi Demaj ve Etrit Demaj tarafından ABD'de kurulan Kode Labs, akıllı bina yönetim platformu geliştirme hedefi ile yola çıktı. Binalar için KODE OS isimli bir işletim sistemi geliştiren Kode Labs, işletim sistemi ile birlikte binaların çok daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. 

Bina yönetim sistemlerinden, nesnelerin interneti cihazlarından ve operasyonel sistemlerden gelen verileri tek bir platformda birleştiren KODE Labs, özellikle enerji tüketimi ve karbon salınımına odaklanıyor. Kode Labs, binaların enerji tüketimi ve karbon salınımını yüzde 30 oranında azalttığını da iddia ediyor.

KODE OS ile birlikte kullanıcılarına detaylı bir dashboard da sunan Kode Labs, dashboard üzerinden gerçek zamanlı verileri ve analizlerini kullanıcıları ile paylaşabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.