iPhone sevkiyatları, ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 10 azaldı

IDC verilerine göre, akıllı telefon endüstrisi genelinde toparlanma yaşanmasına rağmen, iPhone gönderimleri global olarak yüzde 9,6 düştü.
iPhone sevkiyatları, ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 10 azaldı

2024'ün ilk üç ayında iPhone için pek parlak geçmedi. IDC verilerine göre, akıllı telefon endüstrisi genelinde toparlanma yaşanmasına rağmen, iPhone gönderimleri global olarak yüzde 9,6 düştü. Samsung'un liderliğindeki küresel gönderimler ise önceki yıla göre yüzde 7,8 artarak 289,4 milyon adede yükseldi.

Samsung'un Galaxy S24 serisi, Galaxy AI özellikleriyle donatılmış olarak piyasaya sürüldü ve üreticiye üç aylık dönemde 60,1 milyon telefon gönderme konusunda yardımcı oldu. Bu rakam, yıllık bazda yüzde 0,7'lik bir düşüşe işaret etse de Samsung'un sektör liderliğini korumasını ve yüzde 20,8'lik bir pazar payına sahip olmasını sağladı.

Apple'ın 2024'ün ilk çeyreğindeki iPhone sevkiyatlarındaki yıllık yüzde 9,6'lık düşüş şirket için zorlu bir dönemin yaşandığını kanıtladı dersek yanlış olmayacaktır. Zira Apple, ocak ve mart ayları arasında 50,1 milyon iPhone sevk ederek ikinci sıraya geriledi. iPhone'un küresel pazar payı bu dönemde yüzde 17,3'e geriledi. Bu dönemde en hızlı büyüyen firmalardan biri olan Xiaomi ise yüzde 33,8'lik bir artışla üçüncü sıraya yükseldi ve 40,8 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi.

Kaynak: IDC

Çeyreğin en dikkat çeken başarılarından biri, aylardır büyük kazançlar elde eden Çin merkezli Transsion'a ait. Transsion, telefonlarını Afrika, Orta Doğu, Güneydoğu Asya, Güney Asya ve Latin Amerika'da satıyor. Şirketin bu çeyrekteki sevkiyatları yüzde 84,9 artarak 28,5 milyon telefona ulaştı. Oppo ise birinci çeyrekte 25,2 milyon telefon teslim ederek en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi oldu. Ancak bu durum Oppo için, geçen yıla göre yüzde 8,5'lik bir düşüş anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.