Google'ın "Find My Device" ağı kullanıma sunuldu

Google, "Find My Device" ağını Kanada ve ABD için aktif hale getirdi. Söz konusu ağ yakında tüm dünyadaki Android kullanıcılarının hizmetine sunulacak.
Google'ın

Google'ın uzun zamandır beklenen "Find My Device" ağının lansmanın neredeyse gerçekleşmek üzere olduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. Google, bu ağı şimdi Kanada ve ABD için aktif hale getirdi. Söz konusu ağ yakında tüm dünyadaki Android kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

Apple'ın Find My'ı gibi, Android Find My Device ağı da kaybolan, çalınan ve kayıp Android ürünlerinin izini sürmek için piyasadaki milyonlarca Android cihazı kullanabiliyor. Kayıp bir Android akıllı telefon, Bluetooth kullanarak yakındaki Android cihazlara ping atabiliyor ve konum bilgilerini sahibine geri iletebiliyor. Bu noktada Android 9 veya sonraki sürümleri kullanan cihazların ağa dahil olduğunu da eklemek gerek.

Ağ, Bluetooth kullandığı için, Android cihazlar offline olduğunda ve hücresel veya Wi-Fi bağlantısı olmadığında bile çalışıyor. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro gibi bazı cihazlar kapalıyken ya da pilleri bitmişken bile bulunabiliyor. Find My, iPhone'lar için de aynı özelliği sunuyor.

Find My Device ağı, mayıs ayından itibaren Chipolo ve Pebblebee gibi şirketlerin Bluetooth izleyicileri ile de çalışacak ve Android kullanıcılarının Android ağı ile yerlerini tespit etmek için öğelere izleyiciler eklemesine olanak tanıyacak. Google kendi takip cihazlarını tasarlamıyor olsa da bu üçüncü taraf takip cihazları AirTag'lerin çalıştığı şekilde işlev gösterecek.

Son olarak Google'ın, iPhone kullanıcılarının bu yeni ağı kullanarak haberleri olmadan takip edilmelerini önlemek için Apple ile birlikte çalışarak hem iPhone hem de Android kullanıcılarının takip cihazının markasından bağımsız olarak yakındaki bilinmeyen takip cihazları hakkında uyarı almalarını sağlayan bir özellik üzerinde çalıştığının da altını çizelim.

Find My Device ağının tüm dünyada ne zaman aktif edileceği ise şu an için belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.