Yapay zeka odaklı işlemciler geliştiren SİMA.ai, 70 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turunun liderliğini Maverick Capital üstlenirken, Dell Technologies Capital ve çip endüstrisinin önde gelen yöneticisi Lip-Bu Tan tura katılım gösterdi.
Yapay zeka odaklı işlemciler geliştiren SİMA.ai, 70 milyon dolar yatırım aldı

Endüstriyel robotlar için işlemciler geliştirmeye odaklanan SiMA.ai, yeni yatırım turunda 70 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turunun liderliğini Maverick Capital üstlenirken, Dell Technologies Capital ve çip endüstrisinin önde gelen yöneticisi Lip-Bu Tan tura katılım gösterdi. Bu yeni yatırım turu ile birlikte SİMA.ai'ın toplam yatırım miktarı 270 milyon dolara ulaştı. 

SiMA.ai'ın amiral gemisi ürünü ML SoC, uç bilişim cihazlarını yapay zeka özellikleriyle donatmak için kullanılabilecek bir çip üzerinde sistem (system-on-chip). ML SoC, yapay zeka ve makine öğrenimini entegre bir yazılım-donanım kombinasyonuyla bir araya getiriyor.

Buna ek olarak işlemci, yaklaşık 6 farklı hesaplama modülünü tek bir pakette birleştiriyor. Müşteriler ayrıca çip için yazılım üretme görevini kolaylaştıran ve bir yazılım araçları paketi olan Palette de erişebiliyor. Söz konusu kombinasyon, dünya çapında 50 şirket tarafından kullanılıyor. 

SiMA.ai, bu yeni yatırım ile birlikte ML SoC'nin yeni bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 2025'in ilk çeyreğinde kullanıcılarla buluşması planlanan yeni çip, Taiwan Semiconductor Manufacturing'in 6 nanometre düğümü kullanılarak üretilecek. ML SoC'nin yeni versiyonu, çip tasarım yazılımının önde gelen sağlayıcılarından Synopsys tarafından hazırlanan planlara dayanan bilgisayarla görme işlemcilerine sahip olacak.

Gartner'ın geçen yıl paylaştığı rapora göre; 2023 yılında yapay zeka çipleri dünya çapında 53 milyar dolar gelir elde etti. 2027 itibariyle yapay zeka çiplerinin gelirlerinin 2 kattan fazla değer kazanarak 119.4 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.