Google'ın "Find My Device" ağı birkaç gün içinde kullanılabilir hale geliyor

Google'ın uzun zamandır beklenen "Find My Device" ağının lansmanı neredeyse gerçekleşmek üzere. Bu şekilde, Apple cihazları Android takip cihazlarını tespit edebilecek ve bunun tersi de geçerli olacak.
Google'ın

Google'ın uzun zamandır beklenen "Find My Device" ağının lansmanı neredeyse gerçekleşmek üzere. 9to5Google tarafından tespit edilen bir e-postada Google, kullanıcılara, Apple ve Tile tarafından kullanılan izleme teknolojisine benzer şekilde, kayıp telefonların ve aksesuarların yerini bulmak için milyonlarca diğer Android cihazdan gelen verileri kullanan özelliği birkaç gün içinde açacağını söylüyor. 

Find My Device ağı ile cihazlarınızı offline durumda olsalar bile bulabileceksiniz. Ayrıca uyumlu Fast Pair aksesuarlarını cihazınızla bağlantıları kesildiğinde de bulabilmeniz mümkün olacak. Buna, uyumlu kulaklıkların yanı sıra cüzdanınıza, anahtarlarınıza ya da bisikletinize takabileceğiniz takip cihazları da dahil olacak.

Buradaki kilit nokta, Google'ın birlikte çalışabilirlik standardı hazır olana kadar bu özelliği kullanıma sunmayı ertelemiş olması. Bu şekilde, Apple cihazları Android takip cihazlarını tespit edebilecek ve bunun tersi de geçerli olacak. Her şey amaçlandığı gibi çalışırsa, Android kullanıcıları AirTag gibi bilinmeyen bir izleyici yakınlarındaysa ve onları takip ediyorsa bilgilendirilecek.

Google, ağın üç gün içinde başlatılacağını açıklıyor. Söz konusu özellik açıldığında Android cihazlarınızda bir bildirim alacaksınız. O zamana kadar, web üzerinden "Find My Device" aracılığıyla ağdan çıkabilmeniz mümkün olacak. E-postada yer alan bir bağlantı, kullanıcıların ağ özelliklerinden erken çıkmalarına olanak tanıyor. 

Google ilk olarak 2023 yılında gerçekleşen I/O'da mevcut "Find My Device" ağının genişletileceğini duyurmuştu. Ancak Google, Apple'ın yalnızca AirTag'ler için değil, tüm takip cihazları için bilinmeyen takip cihazı uyarıları sunmasını beklediği için ağın lansmanını ertelemişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.