Sağlık sektörü için giyilebilir sensör üreten Biolinq, 58 milyon dolar yatırım aldı

Biolinq'in 58 milyon dolarlık yatırım turuna, Alpha Wave Ventures liderlik etti.
Sağlık sektörü için giyilebilir sensör üreten Biolinq, 58 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektörü için giyilebilir sensör üreten Biolinq, 58 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 58 milyon dolarlık yatırım turuna, Alpha Wave Ventures liderlik etti.

ABD merkezli şirketin yatırım turunda Pegasus Tech Ventures, RiverVest Venture Partners, AXA IM Alts, Global Health Investment Corporation, Aphelion Capital, Senvest Management, Features Capital ve Taisho Pharmaceutical yer aldı. Şirket, yeni yatırımı ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışması yapmak için kullanacağını açıkladı. 

Biolinq, 2012 yılında Jared Tangney, Joshua Windmiller ve Stewart Roberts tarafından faaliyete geçti. Şirket, sağlık teknolojileri alanında önemli bir rol oynuyor. Biolinq'in odak noktası, glukoz seviyelerini sürekli olarak izleyen ve günlük aktivitelerle ilişkilendiren bir teknoloji geliştirmek. Bu teknoloji, metabolik sağlık değerlendirmesini daha kapsamlı hale getirerek, özellikle diyabet gibi metabolik hastalıkların erken teşhisini ve yönetimini sağlıyor.

Biolinq'in geliştirdiği giyilebilir sensör teknolojisi, bireylerin sağlıklı yaşam sürdürmelerine önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Ayrıca bu teknoloji sağlık hizmetlerindeki dijitalleşme ve kişisel sağlık takibi trendine de destek sağlıyor ve böylece sağlık hizmetleri daha erişilebilir ve etkili hale getiriyor.

Biolinq'in teknolojisi, bir taraftan bireylerin sağlık durumlarını daha yakından takip etmelerini ve gerektiğinde müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Biolinq, deri altına yerleştirilen bir glukoz sensörüne sahip ve girişim, şu anda bu ürünün klinik deneyleri üzerine çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.