Disney+, şifre paylaşımını önümüzdeki aylarda engellemeye başlıyor

Disney CEO'su Bob Iger, şirketin haziran ayında şifre paylaşımına yönelik ilk gerçek girişimini başlatmayı planladığını söyledi.
Disney+, şifre paylaşımını önümüzdeki aylarda engellemeye başlıyor

Netflix'in şifre paylaşımı engellemesini başarıyla uygulamasının ardından Disney+ ve Hulu da yakında aynı uygulamaya geçecek. Aslında Disney, şifre paylaşımını engelleme planlarını birçok kez dile getirmişti, ancak şimdi şirketin CEO'su Bob Iger değişikliklerin bu yaz yapılacağını doğruladı.

Bob Iger CNBC'ye verdiği röportajda, şirketin haziran ayında şifre paylaşımına yönelik ilk gerçek girişimini başlatmayı planladığını söyledi. Iger, uygulamanın eylül ayında tüm abonelere yayılmadan önce sadece birkaç pazarda ve birkaç ülkede başlayacağını söylüyor.

Disney'in şifre paylaşımı karşıtı kuralları ilk olarak 25 Ocak'ta yeni aboneler için yürürlüğe girmiş ve 14 Mart'ta mevcut üyelere sunulmuştu. Netflix ise 2023 yılında şifre paylaşımını engelleyen ilk yayın hizmeti oldu ve kullanıcılardan evleri dışında fazladan bir izleyici eklemek için ayda fazladan 7,99 dolar ücret almaya başladı.

Bob Iger, söz konusu röportajda, Disney'in hedefinin sonunda çift haneli kar marjlarına sahip olmak olduğunu ve yayın akışının bunda büyük bir rol oynayacağını söyledi. Bu noktada hiç şüphesiz, kilit faktörlerden biri de şifre paylaşımını kesin olarak engellemek olacak.

Iger, "Hulu'yu almayan Disney abonelerinin, Shogun da dahil olmak üzere Hulu'da yer alan daha fazla programı izlemeye başlaması bizi çok mutlu ediyor. Etkileşimi arttırmak zorundayız. Abone kaybını azaltmak, daha fazla bağlılık yaratmak için teknolojik araçlara ihtiyacımız var." dedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.