Facebook, TikTok benzeri video oynatıcısını kullanıma sunmaya hazırlanıyor

Facebook, TikTok ve Reels tarafından yaygınlaştırılan dikey görünümü, platformun tüm video içeriklerine getirecek.
Facebook, TikTok benzeri video oynatıcısını kullanıma sunmaya hazırlanıyor

TikTok yasağı, ABD'nin yeni yasa tasarısı nedeniyle tekrar gündemdeyken, ABD merkezli teknoloji devi Facebook, TikTok benzeri tam ekran video oynatıcısı ile dikkatleri üzerine çekti. Meta, yayınladığı bir blog yazısıyla Facebook'un güncellenmiş bir mobil video oynatıcıyı hayata geçirdiğini açıkladı.

Söz konusu mobil video oynatıcı, TikTok ve Reels tarafından yaygınlaştırılan dikey görünümü, Facebook'un tüm video içeriklerine getirecek. Bu yeni tasarım sayesinde Reels, Facebook Live ve uzun formattaki videolar, tam ekran odaklı bir video formatına sahip olacak. 

Şimdiye kadar Facebook'un video deneyimi için birden fazla format arasında geçiş yaptığını da belirtelim. Bu bağlamda daha uzun bir video, yatay bir görünümde gösterilirken, diğer videolar doğrudan Facebook'un akışında oynatılıyordu.Yeni video oynatıcı, dikey videolara otomatik olarak yönelirken, yatay videoların büyük bir kısmında tam ekran seçeneği içerecek. 

Facebook'un video oynatıcısının görünümünde de değişiklikler olacağını söylemekte fayda var. Oynatıcının altında yer alan bir sürgü, kullanıcıların videonun farklı bölümlerine atlamasını sağlayacak. Tasarıma eklenen yeni kontroller ise videoyu duraklatmaya ve geri sarmaya yarayacak. 

Yeni video oynatıcısının iOS ve Android sürümlerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD ve Kanada'da yayına alınması planlanıyor. Yeni video oynatıcısı, önümüzdeki aylarda ise tüm kullanıcıların erişimine açılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.