Yapay zeka destekli işlemci üreticisi Hailo, 120 milyon dolar yatırım aldı

Hailo'nun C serisi yatırım turunda Zisapel ailesi, Gil Agmon, Delek Motors, Alfred Akirov, DCLBA, Vasuki, OurCrowd, Talcar, Comasco, Automotive Equipment (AEV) ve Poalim Equity yer aldı.
Yapay zeka destekli işlemci üreticisi Hailo, 120 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli işlemci üretimine odaklanan Hailo, 120 milyon dolar yatırım aldı Hailo, 120 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin C serisi yatırım turunda Zisapel ailesi, Gil Agmon, Delek Motors, Alfred Akirov, DCLBA, Vasuki, OurCrowd, Talcar, Comasco, Automotive Equipment (AEV) ve Poalim Equity yer aldı. Hailo, 2020'nin mart ayında da 60 milyon dolar yatırım almıştı. 2017 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı, yeni yatırımla birlikte 340 milyon doları aşmış oldu. 

Şirket, yeni yatırımı operasyonel olarak genişlemek, ürün geliştirmek ve üretim kapasitesini artırmak için kullanacağını açıkladı.

Orr Danon, Avi Baum, Hadar Zeitlin ve Rami Feig tarafından faaliyete geçen şirket, edge AI işlemcileri üreten bir şirket olarak konumlanıyor. Bu işlemciler, bulut tabanlı yapay zeka işleme yerine cihazın içinde verileri işleyerek daha hızlı ve enerji tasarruflu sonuçlar elde etmeyi amaçlıyor. Böylece akıllı cihazlar karmaşık yapay zeka görevlerini gerçek zamanlı ve daha az güç tüketimiyle yapabiliyor.

Şirketin ürünleri, otomotiv, güvenlik, perakende gibi çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Bunun da sektörlerdeki akıllı cihazların performansını ve işlevselliğini, verimliliği ve güvenliği artırabileceği düşünülüyor.

Geleneksel yapay zeka modelinde, veri genellikle merkezi bir sunucuda veya bulutta işleniyor. Ancak kenar yapay zeka, bu işlemleri, verinin kaynağına daha yakın olan cihazlara taşıyarak daha hızlı ve daha verimli bir yapay zeka işleme deneyimi sağlıyor.

ABD, Avrupa, Japonya, Güney Kore, Çin ve Tayvan’da ofisleri olan Hailo, 300'den fazla müşteriye hizmet veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.