Amazon, marketlerindeki kasiyersiz ödeme teknolojisinden vazgeçiyor

Amazon, müşterilerin resmi bir ödeme süreci olmaksızın marketten ayrılmalarına olanak tanıyan, kasiyersiz ödeme olarak da tanımlayabileceğimiz Just Walk Out teknolojisinden vazgeçiyor.
Amazon, marketlerindeki kasiyersiz ödeme teknolojisinden vazgeçiyor

Amazon, müşterilerin resmi bir ödeme süreci olmaksızın marketten ayrılmalarına olanak tanıyan, kasasız ödeme olarak da tanımlayabileceğimiz Just Walk Out teknolojisinden vazgeçiyor.

The Information'da yer alan habere göre şirket, Just Walk Out'u sistemin uygulandığı tüm büyük mağazalardan kaldırıyor ve bu yıl içinde Amazon Fresh lokasyonlarını genişletmeye hazırlanırken mağazaları baştan aşağı yeniliyor. Ancak Amazon, bu sistemin daha küçük mağazalarda kullanılmaya devam edileceğini belirtiyor. 

Kendi kendine ödeme sistemi, insanların mağazadan neyle ayrıldığını takip etmek ve müşterileri buna göre ücretlendirmek için bir dizi kamera, sensör kullanıyor. Ancak bu teknolojiyi kullanırken gerekli ekipmanı kurmak ve bakımını yapmak da inanılmaz derecede pahalı. Bu nedenle Just Walk Out teknolojisi ABD'deki Fresh mağazalarının yalnızca yarısında kullanılmaya başlanmıştı.

Müşteriler, söz konusu sistemi kullanırken fişlerin satın alma işleminden saatler sonra gönderilmesinden tamamen yanlış yönetilen siparişlere kadar pek çok sorunla karşılaştı. Bu sorunların çözülebilmesi için ise her mağazada kasaların arkasında oturan bir ya da iki kişinin yapacağı işi yapmak için çok sayıda hassas ekipman ve video yayınlarına bakan 1000 kişi gerekiyordu. Bu da Amazon'a kolaylık sağlaması beklenen bir teknolojinin, şirket için maliyetleri artırması ile sonuçlandı. 

Amazon bu teknolojiyi diğer perakende zincirlerine de satmayı denedi ama Just Walk Out çok fazla ilgi görmedi. Bunların dışında ise birkaç yerde Starbucks ile iş birliği yaptı ve sağlık personeli için hastanelerde küçük bir lansman yapıldı. Paylaşılanlara göre Just Walk Out teknolojisi, sadece İngiltere'deki belirli mağazalarda sunulmaya devam edilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.