Ankara TEKMER ve LEAP Investment, 2023 yılında düzenlediği Workup Rise & LEAP İngiltere Hızlandırma Programından sonra, Sanda Global ve Webrazzi partnerliğinde girişim ekosisteminin ve teknoloji dünyasının en önemli konularından yapay zekâ alanındaki ilk fellowship programını 8 Mart tarihinde duyurmuştu.
LEAP Investment, Ankara TEKMER, Sanda Global ve Webrazzi partnerliği ile Argonne National Laboratory iş birliğinde hayata geçirilen Artificial Intelligence Future Leaders Fellowship programının ilk dönem başvuruları sonuçlandı. Programa katılmaya hak kazanan girişimciler yıl boyunca Türkiye ve dünyadan yatırımcıla ile buluşma ve uzman isimlerle gerçekleştirilecek workshoplar, eğitim programları, study visit gibi özel etkinliklere katılım sağlama imkânı bulacak.
FLAI Programına Katılmaya Hak Kazanan Girişim(ci)ler:
Atlas Space: Kreatif marka ve yaratıcı kitleleri 3 boyutlu sanal evrenlerin etkileşimli dünyasında Web, Mobil ve VR gibi çeşitli ortamlar aracılığıyla buluşturan Atlas Space, tasarımcılar, geliştiriciler ve markalara generative AI ile içerik geliştirmelerine imkan tanıyarak kullanıcıları ekosisteminde aktif katılımcılar olmaya teşvik ediyor. Tasarımcı ve geliştiricilere yönelik yaratıcı araçlarının yanı sıra kurumlar ve kullanıcılarına, gerçek zamanlı çevirmen ve akıllı asistan gibi özellikleri ile yapay zeka ile güçlendirilmiş, bireysel ihtiyaçlarına göre evrimleşen, onlara özel yol arkadaşları sunuyor. (Founder & CEO, Ahmet Burçin Gürbüz)
BiyoVisio: Prostat kanserinin erken teşhisine olanak sağlayan MVP aşamasındaki Provisio ürünü, yüksek duyarlılık ve özgünlük oranları ile günümüz radyologlarına kıyasla yaklaşık 60 kat daha hızlı bir şekilde sonuç analizi sunarak sağlık sistemlerinin daha efektif çalışmasını amaçlıyor. Proje, yapay zeka algoritmaları ile MRI taramalarından otomatik ölçüm elde etme ve hızlı sonuç verme özelliğiyle radyologların iş süreçlerini hızlandırarak, gereksiz biyopsi alımlarının önüne geçerek sağlık sistemlerinin iş yükünün daha verimli yönetilmesini ve ayrıca küçük çaplı kanserlerin saptanmasıyla kanserin erken teşhisini de amaçlıyor. (CEO & Senior AI Engineer, Numan Çelik)
Co-one: Co-one, yapay zeka ürünlerini gerçek dünya için hazır hale getirerek işletmelere güvenilir yapay zeka altyapısı sağlıyor. Bunu, yapay zeka modelleri ve büyük dil modelleri (LLM) için sürekli öğrenmeyi mümkün kılan model değerlendirme platformu ile gerçekleştiriyor. Ürün, kurumlar için temelde bir yapay zeka altyapısı görevi görerek tutarlı yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesini garanti ediyor. (Co-Founder, Arman Kayhan)
Enqura: 2014 yılında kurulan Enqura, finans sektörüne yapay zeka tabanlı ürünler sunuyor. Şirket, müşteri ihtiyaçlarına odaklanarak, uzaktan kimlik tespiti, açık bankacılık, dijital cüzdan, çok faktörlü kimlik doğrulama ve live chat gibi yenilikçi ürünler geliştirmekte ve finans sektörünün dijital dönüşümüne katkı sağlamaktadır. (Founder, & CEO, Metin Karabiber)
Hypera: Kullanıcıların yüz analizlerini yapay zeka ve bilgisayarla görü teknolojileri ile analiz ederek kişiselleştirilmiş güzellik ürünü önerileri sunan bir platformdur. Kullanıcıların cilt tipine ve sorunlarına uygun olarak nemlendiriciler, anti-aging kremler ve leke giderici ürünler gibi özel ürün önerileri sağlayan Hypera, kullanıcıların cilt ihtiyaçlarına uygun ürünleri kolayca bulmalarını ve daha etkili cilt bakım sonuçları elde etmelerini amaçlıyor. (Founder, Mehmet Uzun)
Genfinity: Genfinity, prompt mühendislerinin LLM uygulamalarını optimize ederken maliyetlerini düşürmeleri için tasarlanmış bir platformdur. Prompt yönetim platformu, LLM uygulamalarının performansını daha iyi anlamak ve eyleme geçirilebilir bilgi akışı elde etmek için prompt optimizasyonu ve test ortamı sunuyor. (Co-Founder, Yağız Alp Hoş)
Kimola: Kimola, tüketici görüşlerini her ölçekteki işletme için kapsamlı araştırma raporlarına dönüştüren bir araştırma teknolojileri (ResTech) şirketidir. Anketler, görüşmeler ve odak grupları gibi geleneksel araştırma yöntemlerinin küçük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamaması sorununa odaklanan Kimola’nın, metin analizi teknolojisine güvenen 80'den fazla ülkede her ölçekten yüzlerce şirket, Kimola’da her 3 dakikada 5 araştırma raporu oluşturuyor. (Founder & CEO, Mustafa Savaş)
Massive Bio: Kanser hastalarının belirtilerine uygun olan klinik çalışmaları hızlı bir şekilde bulmalarını sağlayan bir yapay zeka tabanlı platform sunuyor. Hastaların yanı sıra doktorlar, hastaneler ve ilaç şirketleri tarafından da kullanılan platform, üç ana modül ve alt faaliyetlerini içeriyor. (Co-Founder, Çağatay Çulcuoğlu)
MYTH AI: Yapay zeka tabanlı desen tasarım teknolojisi MYTH, yarattığı özgün tasarımlarla, tasarımcılara ilham vererek desen tasarım sürecini yüzde 90 oranında hızlandırırken, tasarım maliyetlerini yüzde 70 düşürüyor. MYTH, tasarım sürecindeki karbon ayak izini yüzde 65 azaltarak sürdürülebilir, döngüsel ve yenilikçi bir süreç sunuyor. (Founder & CEO, Özgecan Üstgül)
SafeVideo AI: Film izleme deneyimini yeniden tanımlama vizyonuyla hareket eden girişim, film severlerin izlediği filmlerle etkileşime girebilmesini sağlayan sohbet asistanı, kapsamlı aile filtreleme özellikleri ve film içi alışveriş seçeneği sunuyor. Bu ürünler gücünü şirketin kendi geliştirdiği patent bekleyen, yapay zeka destekli otomatik film ve dizi analizi teknolojilerinden alıyor. (CEO & Head of AI, Fatih Çağatay Akyon)
Spiky.ai: Spiky.ai satış ve müşteri ekipleri için yapay zeka destekli real-time analiz ve koçluk platformudur. Spiky.ai, liderlik içgörüleri sağlamanın yanı sıra, organizasyon genelinde haftalık ekip performansını otomatik olarak analiz ederken, ekip Koçluğu ve Satış Playbookları sunarak geri bildirimler ve gerçek zamanlı koçluk imkanı da sağlıyor. (Co-Founder, Burak Aksar)
Stockimg AI, Inc.: Stockimg AI, üretken yapay zekâ destekli hepsi bir arada sosyal medya yönetim, içerik üretme ve tasarım aracıdır. Logo, illüstrasyon, stok fotoğraf gibi kategorilerde markalar ve işletmelerin görsel ve tasarım üretme ihtiyacını karşılama imkanı da sunuyor. (CEO, Buğrahan Zeki Kadak)
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap