Koç Topluluğu'ndan üretimsel yapay zeka uygulaması: KoçGPT

Microsoft Azure Open AI servisi ile entegre edilen GPT-4 Turbo altyapısıyla desteklenen KoçGPT, Koç Topluluğu bünyesindeki farklı sektörlere, kurumsal bir yapıda hizmet veriyor.
Koç Topluluğu'ndan üretimsel yapay zeka uygulaması: KoçGPT

Koç Holding, 2016 yılından bu yana devam eden Dijital Dönüşüm Programı kapsamında KoçGPT uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu. Koç Topluluğu çalışanları, üretimsel yapay zeka teknolojisini, KoçGPT uygulaması ile iş süreçlerinde kullanmaya başladı. KoçGPT, Koç Topluluğu bünyesindeki farklı sektörlere, kurumsal bir yapıda tek GPT modeli üzerinden hizmet veriyor.

Güvenlik, hız, kapasite ve özellikle veri analizi performansıyla kurumsal ihtiyaçlara yönelik özelleştirme imkânları sunan KoçGPT, bireysel kullanıcılara özgü işlevleri de bünyesinde barındırıyor. Koç Topluluğu çalışanları, KoçGPT ile e-posta ve toplantı yönetimi, metin düzenleme, kurumsal terimler, dil çeviri gibi modülleriyle ofis çözümlerine ulaşıyor. KoçGPT uygulaması, Microsoft Azure Open AI servisi ile entegre edilen GPT-4 Turbo altyapısıyla destekleniyor. 

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok'un aktardıklarına göre; Koç Topluluğu Dijital Dönüşüm Programı kapsamında, tüm Topluluk şirketlerinde ileri veri analitiği, makine öğrenmesi, yapay zekâ, doğal dil işleme ve nesnelerin interneti gibi dijital teknolojilerle 2 binin üzerinde proje geliştirdi.

Kimyonok'un belirttiğine göre; 2022 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen ChatGPT lansmanından sonra bu teknolojinin potansiyelini keşfetmek ve Topluluk içinde nasıl kullanılabileceğini değerlendirmek üzere yoğun bir çalışma yürütüldü: 

“Özellikle veri paylaşımının gerçekleştiği ve bu verilerle modellerin eğitildiği bir ortamda, kurumsal senaryoların belirlenmesi zorlu bir süreçti. Bu nedenle, hangi senaryoların açık veriler üzerinden çalışabileceğini belirlemek üzere katılımcı bir yaklaşımla ilerledik. ‘Boost Your Business Ideathon’ etkinliğiyle Koç Topluluğu’nda farklı şirketlerde görev alan çalışma arkadaşlarımızdan operasyonel anlamda farklılaşan kullanım senaryoları topladık. 600’den fazla fikri gruplandırıp öne çıkanları projelendirme sürecine girdik.” 

Kimyonok'un ifadesine göre, KoçGPT uygulamasının amacı, veri güvenliğini ve gizliliğini ön planda tutarak üretken yapay zekâ teknolojisini çalışanlara ulaştırmak. Topluluk çalışanları KoçGPT’ye kendi ekranları üzerinden kolayca erişebiliyor, verilen eğitimlerle bu teknolojiden iş süreçlerinde en üst düzeyde faydalanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.