Microsoft Teams, yapay zeka destekli yeniliklerle güncelleniyor

Microsoft Teams, yapay zeka destekli Copilot ile toplantı özetleri çıkarıyor ve iletişimi geliştiriyor.
Microsoft Teams, yapay zeka destekli yeniliklerle güncelleniyor

Microsoft, online toplantı platformu Microsoft Teams'i geliştirmeye odaklanıyor. Buna göre Teams'in yapay zeka destekli özelliği olan Copilot, artık toplantıların özetini daha iyi bir şekilde çıkartabiliyor. Yani platform hem sözlü hem de yazılı sohbetleri bir araya getirerek toplantıda kaçırılan bilgileri daha kolay takip etmeyi sağlıyor. Böylece toplantıların önemli noktalarını kaçırmadan bilgi edinmek çok daha kolay hale geliyor.

Microsoft Teams içindeki iletişim araçları da iyileştiriliyor. Copilot, kullanıcıların mesajlarını daha etkili hale getirmek için yeni özelliklerle güncelleniyor. Ayrıca Teams Chat için akıllı özetleme özelliği ekleniyor. Bu özellik, kullanıcıların arama sırasında not almalarına gerek kalmadan önemli bilgileri özetlemelerine olanak sağlıyor.

Bunun yanı sıra, Teams'in hibrit toplantı özellikleri de güncelleniyor. Teams Rooms için otomatik kamera geçişi gibi yeni özellikler ekleniyor. Bu özellikler, uzaktan katılımcıların toplantılara daha etkin bir şekilde katılmalarını ve en iyi görüntüyü elde etmelerini sağlıyor.

Nisan ayında Teams Rooms'daki herhangi bir mikrofon için konuşmacı tanıma özelliği geleceği de paylaşılanlar arasında. Bu da sesinizi ve yüz profilinizi kaydederek, Teams toplantılarında söylediklerinizin transkriptlerde doğru bir şekilde yer almasını sağlayacak.

Teams Phone Mobile özelliğini destekleyen yeni iş ortaklarını da duyurdu. Söz konusu özellik, Teams ve mobil cihazınız için tek bir numara kullanmanızı sağıyor. Microsoft, AT&T, Odido, Virgin Media O2 ve Vodafone UK gibi yeni iş ortaklarının Teams Phone Mobile özelliğini bu yıl ilerleyen zamanlarda kullanıcılarla buluşturacaklarını duyurdu.

Aslında tüm bu yenilikler, Microsoft Teams kullanıcılarının iş birliği deneyimini daha verimli hale getirerek, iletişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.