WhatsApp, arama çubuğuna yapay zeka chatbot özellikleri eklemeye hazırlanıyor

WhatsApp, kullanıcıların arama çubuğu üzerinden Meta AI destekli yapay zeka sohbet botuna erişmesini sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.
WhatsApp, arama çubuğuna yapay zeka chatbot özellikleri eklemeye hazırlanıyor

WhatsApp, kullanıcıların arama çubuğu üzerinden Meta AI destekli yapay zeka sohbet botuna erişmesini sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İlk olarak WABetaInfo tarafından fark edilen özellik, kullanıcıların yapay zeka botu ile sohbet etmesine destek oluyor. Özellik kapsamında sorgularınızı doğrudan WhatsApp arama çubuğuna girmeniz mümkün. Hatta Meta AI örnek sorgu önerilerinde de bulunuyor. 

Kullanıcılar özellik sayesinde artık hızlı bir şekilde bilgi alabilir, yardım isteyebilir veya çeşitli görevleri tamamlayabilir. Bundan böyle kullanıcıları, doğrudan Meta AI sohbeti açmaya gerek duymadan WhatsApp üzerinden ihtiyacı olan desteği alabilir. Böylece Meta AI özelliklerine daha geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından erişilebiliyor. Şu anda geliştirilme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulacak.

 WhatsApp'a gelmesi beklenen diğer yeni özellikler ise görsel düzenlemeye odaklanıyor. Backdrop, Restyle ve Expand olmak üzere üç yeni aracın ilerleyen sürümlerde WhatsApp'ta yer alması planlanıyor. İlk olarak endüstri uzmanı AssembleDebug tarafından farkedilen araçlar, test sürecinde ve şu an için işlev göstermiyor. Ancak isimlerinin Instagram'daki görsel düzenleme araçlarına benzemesi, bu araçların da Instagram'daki üretimsel yapay zeka destekli araçlarla aynı işlevleri göstereceği intibasını yaratıyor.

Hatırlarsanız Instagram'da yapay zeka ile görsel düzenleme dönemi başladığını sizlere aktarmıştık. Restyle, güçlendirilmiş bir yapay zeka filtresine benziyor. Kullanıcıların mevcut fotoğraflarını farklı görünümlere dönüştürmelerine imkan tanıyor. Backdrop ise kullanıcıların metinsel komutlar aracılığıyla ilgili arka plan uygulanmış görüntünün yeni bir versiyonunu oluşturabilmesini sağlıyor. Görsel düzenleme araçlarının ne zaman yayına alınacağı henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.