Lüks elektrikli araç üreticisi Lucid, 1 milyar dolar yatırım aldı

Lucid, Suudi Arabistan Public Investment Fund'ın bir iştiraki olan Ayar Third Investment'ın Lucid'in 1 milyar dolar değerindeki hissesini satın almayı kabul ettiğini açıkladı.
Lüks elektrikli araç üreticisi Lucid, 1 milyar dolar yatırım aldı

Lüks elektrikli araç üreticisi Lucid, Suudi Arabistan'ın Public Investment Fund'ından 1 milyar dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirket, yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Public Investment Fund'ın bir iştiraki olan Ayar Third Investment'ın Lucid'in 1 milyar dolar değerindeki hissesini satın almayı kabul ettiğini ve bunun da Suudi Arabistan krallığının mevcut yüzde 60'lık hissesine ekleneceğini söyledi.

Lucid, tahsisli satıştan elde edilen net geliri, sermaye harcamaları ve işletme sermayesini de içerebilecek genel kurumsal amaçlar için kullanmayı planlıyor. 

Lucid Group CEO'su ve CTO'su Peter Rawlinson, "Dünyanın önde gelen elektrikli araç teknolojisi şirketi olarak yerimizi sağlamlaştırmak için çalışırken PIF'ten bu güçlü ve sürekli desteği almaktan son derece memnunuz. Hem teknolojimize hem de dikey entegre üretim kabiliyetlerimize uzun vadeli yatırım yapmaya devam ediyoruz ve PIF'in desteği bizim için önemli bir fark yaratıyor. Onların desteğiyle, teslimatlar yoluyla büyümemizi hızlandırmaya, maliyete acımasızca odaklanarak temel iş girişimlerini yürütmeye ve bu yıl içinde oyunun kurallarını değiştiren Gravity SUV'umuzu piyasaya sürmeye odaklanmaya devam ediyoruz." dedi.

Lucid'i bilmeyenler için özetlemek gerekirse; şirketin ilk otomobili Air, Kaliforniya'dan esinlenen lüks bir sedan. Lucid'in Casa Grande, Arizona ve King Abdullah Economic City (KAEC), Suudi Arabistan'daki fabrikalarında bir araya getirilen Lucid Air'in teslimatları şu anda ABD, Kanada, Avrupa ve Orta Doğu'daki müşterilere devam ediyor. Şirket, Peter Rawlinson'ın da açıkladığı gibi son dönemde Gravity SUV aracını üretmeye odaklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.