Apple'ın en önemli WWDC 2024 duyurusu yapay zeka odaklı bir App Store olabilir

Apple'ın haziran ayında gerçekleşecek WWDC'de yapay zeka odaklı bir App Store'u tanıtması bekleniyor.
Apple'ın en önemli WWDC 2024 duyurusu yapay zeka odaklı bir App Store olabilir

Apple'ın geliştirici odaklı konferansı WWDC, her sene olduğu gibi bu sene de haziran ayında gerçekleşecek. Konferansın tarihi netleşmemiş olsa da WWDC'de tanıtılabilecek yazılımlara dair bazı iddialar ortaya atılmaya başlandı. Buna göre Apple'ın yapay zeka odaklı bir App Store'u tanıtması bekleniyor.

CNBC'ye konuşan Melius Research teknoloji araştırmaları başkanı Ben Reitzes, Apple'ın haziran ayında yeni bir yapay zeka App Store'u için zemin hazırlayacağına inanıyor. Görünüşe göre bu uygulama mağazası, tüketicilerin çeşitli satıcılardan yapay zeka uygulamalarını nasıl edinebileceklerini detaylandırmayı içerecek. Reitzes bunun gerekçesini, Apple'ın sektörü değiştiren devler haline gelen diğer mağazalarına atıfta bulunarak açıklıyor. 

Apple'ın yapay zeka stratejisi, yalnızca üretebileceği en iyi yapay zeka uygulamalarını sunmak yerine gelişmiş bir yapay zeka App Store'u sunmak olabilir. Aslında Apple da diğer birçok teknoloji şirketi gibi, işletim sistemlerine ve yazılımlarına yapay zeka unsurları eklemek için yoğun bir şekilde çalışıyor ve potansiyel olarak bu ürünleri 2024 yılında tüketicilere sunması bekleniyor. Ancak Apple'ın yapay zekadan nasıl para kazanacağına dair başka planları da olabilir ve bu da pek şaşırtıcı olmaz.

Ben Reitzes, Apple'ın WWDC'de App Store'dan yapay zeka uygulamalarının nasıl satın alınacağını detaylandıracağını, kendi uygulamalarına, bir yapay zeka asistanına sahip olacağını tahmin ediyor. WWDC'de ayrıca yapay zekanın Apple'ın "hizmetler" işine nasıl gireceğine dair en azından ilk duyuruların da yapılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.