Apple Vision Pro, bu yıl ABD dışındaki diğer ülkelerde de satışa sunulacak

Tim Cook hafta sonu Çin Kalkınma Forumu'nda yaptığı konuşmada Çin'in yıl sonundan önce Apple Vision Pro'ya sahip olacak ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.
Apple Vision Pro, bu yıl ABD dışındaki diğer ülkelerde de satışa sunulacak

Şimdiye kadar yalnızca ABD'de satışa sunulan VR başlığı Apple Vision Pro'nun 2024 yılında diğer ülkelerde satışa başlayacağı kesinlik kazandı. Apple daha önce 2024 yılında Apple Vision Pro'nun daha geniş çapta satışa sunulacağının sinyalini vermişti. Tim Cook hafta sonu Pekin'de düzenlenen Çin Kalkınma Forumu'nda yaptığı konuşmada Çin'in yıl sonundan önce Apple Vision Pro'ya sahip olacak ülkelerden biri olduğunu dile getirdi. 

Böylece Tim Cook, Apple Vision Pro'nun Çin'de piyasaya sürüleceğini doğrulamış oldu. Şu an için belirli bir çıkış tarihi veya fiyatlandırma açıklanmadı. Öte yandan bu yılın başlarında Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2024'ün Haziran ayından önce Apple Vision Pro'nun ABD dışında bir sürümünün hayata geçeceğini öne sürmüştü. Bu anlamda Çin,Apple Vision Pro'nun piyasaya sürüldüğü tek ülke olmayacak diyebiliriz. 

İngiltere ve Avustralya dahil olmak üzere pek çok ülke, Çin ile aynı zamanda bir Apple Vision Pro sürümüne kavuşabilir. Ming-Chi Kuo'nun daha önce aktardıklarına göre; Apple, Vision Pro'yu Haziran ayında yapılacak WWDC'den önce ABD dışında piyasaya sürebilir. Böyle bakıldığında Vision Pro'nun daha geniş kullanıcı kitlesiyle buluşmasına yalnızca bir ya da iki ay kaldığını söyleyebiliriz.

Apple Vision Pro, 3 bin 499 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşuyor. Bu fiyatın neredeyse yarısı Apple Vision Pro'nun pahalı bileşenlerini karşılıyor. Apple Vision Pro'nun materyal listesi, her bir başlık için 1542 dolar olarak fiyatlandırılıyor. Bu da başlığın fiyatının yaklaşık yüzde 44'üne denk gelmekte. Apple Vision Pro'nun yeni ülkelerde satışa sunulmasıyla birlikte nasıl bir fiyat politikası izleyeceği ise merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.