Arc internet tarayıcısının geliştiricisi The Browser Company, 50 milyon dolar yatırım aldı

The Browser Company, Pace Capital liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı.
Arc internet tarayıcısının geliştiricisi The Browser Company, 50 milyon dolar yatırım aldı

Arc internet tarayıcısının geliştiricisi olan The Browser Company, yatırım aldığını duyurdu. The Browser Company'den Nashilu Mouen'in doğruladığı bilgilere göre şirket, 50 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. The Browser Company'nin 50 milyon dolarlık yatırım turunun 550 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.

Yeni yatırım, New York merkezli bir yatırım firması olan Pace Capital'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları ise açıklanmadı. Hatırlatmak gerekirse The Browser Company, en son 2021 yılında 13 milyon dolar yatırım almıştı.

Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte The Browser Company girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 128 milyon dolara ulaştı. The Browser Company'nin yatırımcıları arasında ise Next Play Ventures ve Pace Capital'ın yanı sıra melek yatırımcılar Jeff Weiner, Ev Williams, Dylan Field, Akshay Kothari ve Jason Warner yer alıyor.

2019 yılında Hursh Agrawal ve Josh Miller tarafından New York'ta kurulan The Browser Company, geliştirdiği Arc internet tarayıcısı ile birlikte dikkatleri çekti. Farklı tasarımı ve sunduğu başarılı özellikler ile birlikte kısa zaman içinde adını duyuran Arc internet tarayıcısı, Chrome ve Safari gibi büyük internet tarayıcılarına rakip olarak karşımıza çıktı.

Yapay zeka desteğine de sahip olan Arc internet tarayıcısı, hem Mac hem de iOS için uygulama desteğine sahip durumda. Arc internet tarayıcısının Windows versiyonu ise şu an için beta aşamasında. Dilerseniz Arc internet tarayıcısını iOS için buradan, Mac için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.