Moove, Uber'in yönettiği turda 100 milyon dolar yatırım aldı

Nijerya merkezli Moove'un B serisi yatırım turu Uber tarafından yönetildi. Şirketin değerlemesi, yeni yatırımla birlikte 750 milyon dolar oldu.
Moove, Uber'in yönettiği turda 100 milyon dolar yatırım aldı

Araç finansmanı girişimi Moove, 100 milyon dolar yatırım aldı. Nijerya merkezli şirketin değerlemesi 750 milyon dolar oldu. Moove'un B serisi yatırım turu Uber tarafından yönetildi. Şirketin yatırım turunda Mubadala, The Latest Ventures, AfricInvest, Palm Drive Capital, Triatlum Advisors ve Future Africa yer aldı. 2020 yılında kurulan Moove'un toplam yatırım miktarı ise 250 milyon dolara yükseldi. Şirket, yeni yatırımı yurt dışında yeni pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı. 

Jide Odunsi ve Ladi Delano tarafından kurulan Moove, araç finansmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, işe araçları satın almakla başlıyor ve bu araçlar genellikle yeni veya kullanılmış araçlar oluyor. Moove'un tercih ettiği araçlar, geleneksel içten yanmalı motorlu araçlardan elektrikli araçlara kadar çeşitlilik gösterebiliyor.

Moove, sürücülere araç finansmanı sağlıyor. Bunun için bir kredi skorlama sistemi kullanılıyor ve sürücülerin finansal geçmişi ve kredi durumlarına göre değerlendiriliyor. Bu değerlendirme sonucunda sürücülere uygun finansman seçenekleri sunuluyor.

Moove, finanse ettiği araçları ya sürücülere satıyor ya da kiralıyor. Sürücüler, belirli bir süre boyunca araçları kullanabiliyor. Genellikle bu süreçte haftalık ödemeler yapıyor. Şirket, sürücülerin haftalık gelirlerinden belirli bir yüzdeyi araç ödemeleri için kullanıyor. Böylece sürücülerin araçlarını finanse etmelerini ve aynı zamanda gelir elde etmelerini sağlıyor. Şirket, Nijerya, Güney Afrika, Gana, Birleşik Krallık, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteriyor. 2025'e kadar 16 farklı pazarda daha faaliyet göstermeyi planlıyor. Moove'un 20 binden fazla kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.