Microsoft, yazılım ve donanım odaklı yapay zeka yenilikleri için etkinlik düzenleyecek

Build 2024 öncesinde Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketin hem yazılım hem de donanım odağında geliştirdiği yapay zeka yeniliklerini paylaşacak.
Microsoft, yazılım ve donanım odaklı yapay zeka yenilikleri için etkinlik düzenleyecek

Microsoft, Build 2024 başlamadan hemen önce, 20 Mayıs günü bir yapay zeka etkinliği düzenleyecek. Build 2024 öncesinde Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketin hem yazılım hem de donanım odağında geliştirdiği yapay zeka yeniliklerini paylaşacak.

Söz konusu etkinlik canlı olarak yayınlanmayacak. Microsoft'un özel etkinliği, yaklaşmakta olan Surface donanımına ve Windows'ta yapay zekaya odaklanan değişikliklere odaklanacak. 20 Mayıs etkinliğinin Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6'nın tüketici versiyonlarını içereceği belirtiliyor.

Surface cihazları, Qualcomm'un en yeni Snapdragon X Elite işlemcileriyle çalışacak ve Windows 11'deki yapay zeka görevlerini hızlandırmak için özel NPU donanımı içerecek. Microsoft ayrıca Windows 11 için bilgisayarınızda arama yapabileceğiniz bir zaman çizelgesi olarak çalışmak üzere tasarlanmış yeni bir AI Explorer özelliği üzerinde de çalışıyor.

Windows Central'a göre, sistemlerin tüketici varyantları bu baharın sonlarına kadar piyasaya sürülmeyebilir. Ancak bunların büyük performans ve verimlilik kazanımları sağlayacak önemli işlemci yükseltmelerine sahip olması bekleniyor ve yeni nesil işlem birimlerine sahip Intel Core Ultra veya Snapdragon X Elite çiplere sahip olmaları planlanıyor. Bu çiplerin, Microsoft'un bu yılın sonlarına doğru Windows'a getirmeyi planladığı cihaz içi Copilot ve AI Explorer adlı bir araç gibi daha gelişmiş yapay zeka özelliklerini destekleyebileceği söyleniyor.

Microsoft'un Build 2024 etkinliği ise 21 Mayıs Salı günü başlayacak ve 22 Mayıs'a kadar devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.