10 ücretsiz stok görsel sitesi

Kaliteli stok görseller bulmak bazen bir hazine avı kadar zor olabiliyor. Neyse ki günümüzde pek çok platform ücretsiz ve kaliteli stok görseller sunuyor.
10 ücretsiz stok görsel sitesi

Stok görselleri, sosyal medyadan web sitelerine, sunumlardan reklamlara kadar her türlü projede kullanabileceğimiz kurtarıcılar olarak kabul edebiliriz. Ancak hepimiz biliyoruz ki, kaliteli stok görseller bulmak bazen bir hazine avı kadar zor olabiliyor. Neyse ki günümüzde pek çok platform ücretsiz ve kaliteli stok görseller sunuyor, bu da tasarım işlerini daha keyifli hale getiriyor.

Gelin, bu platformlara hep birlikte göz atalım.

Life of Pix

Life of Pix, doğadan insanlara, ofislerden yiyeceklere kadar birçok farklı kategoride fotoğrafı ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyor. Platformu kullanmak için herhangi bir üyelik oluşturmak gerekmiyor. İndirmek istediğiniz fotoğrafı bulup "download photo" butonuna tıkladığınız anda görsel sizin kullanımınıza hazır oluyor. Life of Pix, iş dünyası için olmasa da daha yaratıcı projeler için oldukça kullanışlı bir platform diyebiliriz. 

Lummi

Lummi de ücretsiz stok görsel platformlarından biri, ancak platformu diğerlerinden ayıran şey, görsellerin yapay zeka tarafından oluşturulması. Platformda 13 binden fazla ücretsiz yapay zeka görseli bulunuyor ve bu görselleri indirebilmek için herhangi bir üyelik oluşturma gerekliliği bulunmuyor. Lummi'deki görseller her ne kadar yapay zeka ile oluşturulmuş olsa da hemen hemen hepsi gerçeğe çok yakın diyebiliriz.

Magdeleine

Magdeleine, birçok platformun aksine daha estetik fotoğrafların paylaşıldığı bir platform. Sitede, özellikle kişiler ve doğa odağında oldukça kaliteli görsellerin yer aldığını da belirtmek gerek. Bilhassa sosyal medya paylaşımları için güzel bir kaynak diyebileceğimiz platformda görselleri indirmek için yine herhangi bir üyelik oluşturma şartı bulunmuyor. İstediğiniz görselin sağ altında yer alan "download" butonuna tıklamanız yeterli oluyor. 

Pexels

Pexels'i sanıyorum bilmeyen yoktur ama söz konusu stok görsel olunca adını anmamak olmaz diye düşündük. Pexels'te akla hayale gelebilecek her çeşit görseli bulmak mümkün ve bu görselleri indirmek için üyeliğe gerek yok. Ancak Pexels'in şöyle bir güzelliği var; görselleri direkt olarak Canva'ya transfer ederek düzenleyebiliyorsunuz. Yani indirip tekrar Canva'ya atıp düzenlemeniz gerekmiyor. Beğenip daha sonra göz atmak üzere kaydedebileceğiniz görsellerin sahiplerine dilerseniz bağış da yapabiliyorsunuz.

Skitterphoto

Skitterphoto da diğer platform gibi birçok ücretsiz stok görseli bünyesinde barındırıyor ama yaptığı iş birlikleri kapsamında bazı durumlarda karşınıza istock gibi platformlardan görselleri de çıkarıyor. Bu noktada hangi görselin ücretsiz hangi görselin ücretsiz olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Ücretsiz olan tüm görselleri üyeliksiz indirmek mümkün.

SplitShire

SplitShire'da da özellikle sosyal medya paylaşımları için etkili olabilecek birçok görsel mevcut. Platformdaki görselleri indirmek için üyelik gerekmese de öncelikle seçtiğiniz görsel için "click to preview" kısmına tıklamanız ardından görseli indirmeniz gerekiyor. Site zaman zaman biraz yavaş olsa da görseller oldukça kaliteli diyebiliriz.

Startup Stock Photos - SSP

Startup Stock Photos, özellikle girişimcilik dünyasının ihtiyacı olabilecek türde görsellerin bir araya getirildiği bir platform. Bilgisayarlardan ofis ortamlarına, çekim stüdyolarından toplu halde çalışanlara birçok farklı görsel mevcut. Platformda görselleri indirmek için yapmanız gereken tek şey ilgili görselin üstünde bulunan "download" butonuna tıklamak.

StockSnap

StockSnap, bu zamana yazdığımız platformların birçoğundan daha fazla kategoride görsele sahip. Duvar kağıtlarından doğa görsellerine, ofislerden hayvan fotoğraflarına kadar birçok içeriği platformda bulmak mümkün. StockSnap'te beğendiğiniz bir görseli indirmek için ilgili görselin altında yer alan "free download" butonuna tıklayabilirsiniz.

StockUp

StockUp, 25 binden fazla ücretsiz stok görselin yer aldığı bir platform. Sitede kategoriler net olarak belirtilmemiş olsa da arama yerine nasıl bir görsel istediğinizi yazdığınız zaman karşınıza birçok seçenek çıkıyor. Beğendiğiniz görselin altında ise ona benzer diğer görseller yer alıyor. StockUp'ta bir görseli indirmek için herhangi bir üyelik istenmiyor.

Unsplash

Ücretsiz stok görsellerin medarıiftiharı Unsplash'i de sanıyorum bilmeyen yoktur, ancak onu da tıpkı Pexels gibi bu yazıda geçirmek ve bilmeyen varsa tanıtmak istedik. Unsplash, iş alanında dahi birçok kaliteli görseli ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir platform. Herhangi bir üyelik oluşturmadan tüm görselleri indirmenize izin veren Unsplash, birçok farklı kategoriye sahip ve bu yüzden alanında öne çıkıyor. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.