Verileri büyük dil modelleri için hazır hale getiren Unstructured, 40 milyon dolar yatırım aldı

Unstructured tarafından aktarılan bilgilere girişim, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Unstructured'ın 40 milyon dolarlık yatırım turu, Menlo Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Verileri büyük dil modelleri için hazır hale getiren Unstructured, 40 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarının verilerini büyük dil modelleri için hazır hale getiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Unstructured, yatırım aldığını duyurdu. Unstructured tarafından aktarılan bilgilere girişim, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Unstructured'ın 40 milyon dolarlık yatırım turu, Menlo Ventures liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Menlo Ventures haricinde ise Nvidia'nın yatırım şirketi, IBM Ventures, Databricks Ventures, Sacramento Kings başkanı Vivek Ranadivé, Datastax CEO'su Chet Kapoor, New Normal Fund'dan Allison Pickens ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Madrona, Bain Capital Ventures ve Mango Capital da katıldı.

Unstructured tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 40 milyon dolarlık yatırım, şirketin ekibini büyütmesi ve sunduğu araçların gelişimini hızlandırması için kullanılacak. Alınan yeni yatırım ile birlikte Unstructured'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 65 milyon dolara ulaştı. 

2022 yılında Brian Raymond tarafından San Francisco'da kurulan Unstructured, müşterilerinin verileri işleyerek büyük dil modelleri için kullanıma hazır hale getiriyor.

Unstructured'ın aktardığı bilgilere göre pek çok firmanın verisi, HTML, PDF, CSV, PNG ve PPTX gibi kullanımı zor formatlarda yer alıyor. Tam da bu noktada devreye giren Unstructured, verileri işleyerek büyük dil modelleri için kullanıma hazırlıyor.

Yapay zeka ve büyük dil modellerinin her geçen gün daha da popülerleştiği bugünlerde, Unstructured tarafından sunulan çözümün oldukça önemli olduğunu da ekleyelim. Büyük dil modelleri konusundaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor, firmaların verilerinin büyük dil modelleri için hazır hale getirilmesi yapay zeka ve LLM teknolojilerinin daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.