Chrome, güvenli tarama özelliğinde gerçek zamanlı koruma sunmaya başladı

Chrome'un yeni güncellemesi kullanıcıların internet üzerinde gezinirken karşılaşabilecekleri potansiyel tehlikelere karşı daha hızlı ve etkili bir koruma sunmayı amaçlıyor. 
Chrome, güvenli tarama özelliğinde gerçek zamanlı koruma sunmaya başladı

Google, Chrome tarayıcısına eklediği yeni özellikle kullanıcıların gizliliğini daha etkin bir şekilde korumayı hedefliyor. Şirketin yaptığı duyuruya göre; Chrome'un güvenli tarama özelliği artık gerçek zamanlı koruma sağlayacak şekilde güncellendi. Bu güncelleme, kullanıcıların internet üzerinde gezinirken karşılaşabilecekleri potansiyel tehlikelere karşı daha hızlı ve etkili bir koruma sunmayı amaçlıyor. 

Yıllardır Chrome'un güvenli tarama özelliği, kullanıcıları potansiyel olarak tehlikeli web sitelerinden korumak için kullanılıyordu. Ancak, Google'ın veritabanını yerel olarak güncellemesi 30 ila 60 dakika sürebiliyordu, bu da bazı güvenlik açıklarının kapatılmasında gecikmelere neden olabiliyordu.

Yeni güncellemeyle Chrome artık ziyaret edilen URL'leri gizleyerek kullanıcıların gizliliğini korumayı vaat ediyor. Google'ın açıklamasına göre, gerçek zamanlı tarama özelliği sayesinde güvenli tarama veritabanına eklenmemiş siteler hakkında hızlı bir şekilde uyarılar alınabilecek. Bu durum, kötü niyetli web sitelerinden kaynaklanan riskleri azaltmayı hedefliyor.

Google'a göre, bu yeni özellikle birlikte kullanıcıların gizliliği korunacak ve aynı zamanda phishing girişimlerine karşı daha etkin bir koruma da sağlanacak. Ancak, kullanıcılar ayrıca Chrome'un gelişmiş koruma modunu tercih ederek ekstra güvenlik önlemlerinden yararlanabilecekler. Yeni gerçek zamanlı tarama özelliği, masaüstü ve iOS için şu anda kullanılabilir durumda. Yakın zamanda Android'e de gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.