BT çözümlerini yeniden modelleyen teknoloji şirketi: Kloia

Kloia, bulut bilişim, AWS bulut hizmetleri yönetimi, yazılım testi ve test otomasyonu, uygulama ve yazılım modernizasyonu gibi alanlarda uzmanlaşmış bir teknoloji şirketi.
BT çözümlerini yeniden modelleyen teknoloji şirketi: Kloia

Kloia, Derya Sezen ve Rommel Tinoco tarafından 2015 yılında, farklı sektörlere yazılım sağlama amacıyla kuruldu. Kurumun bünyesine zaman içerisinde yazılım modernizasyonu, test otomasyon, izlenebilirlik ve üretimsel yapay zeka departmanları eklendi. Şirketin, yönetici ortakları arasında Burak Koyuncu, Orhan Burak Bozan ve Yetişkan Eliaçık, da yer alıyor. 

Kloia, uygulama modernizasyonu, bulut bilişim, AWS bulut hizmetleri yönetimi, izlenebilirlik, yazılım testi ve test otomasyonu, yazılım modernizasyonu ve yapay zeka gibi alanlarda uzmanlaşmış bir teknoloji şirketi. Şirket, yerleşik ve geleneksel BT çözümlerini kurumların ihtiyaçlarına göre en yeni teknolojileri kullanarak yeniden modelliyor.

Şirket söz konusu çözümleri, yüksek donanım maliyetlerine gerek duymadan, esnek ödeme modelleri sunan bulut bilişim hizmetlerinden faydalanarak müşterilerine anahtar teslim projeler olarak temin edebiliyor. Kloia, ayrıca yazılım testleri konusunda da sürekli destek verebiliyor.

Buna ek olarak Kloia'nın farklı alanlarda uzmanlaşmış ekibi ile kurumlara, bulut bilişime yönelik dijital dönüşüm hizmetleri sunduğunu da belirtelim. Kloia, süreçlerin izlenebilir, şeffaf, ölçeklenebilir olmasının yanı sıra doğru maliyet merkezlerine yerleştirilmesi hedeflerine odaklanıyor.

Girişimin öne çıkan detayları

Kloia, bugün aralarında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, İsviçre, Finlandiya, İspanya, Dubai ve Güney Afrika’nın da olduğu 17 ülkede müşterilerine çözümler sunuyor. Şirketin İngiltere, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'de ofisleri bulunuyor.

Girişimin paylaştığı bilgilere göre; Kloia, yüzde 75'ini KOBİ'lerin, yüzde 25'ini ise büyük ölçekli işletmelerin oluşturduğu 200'den fazla müşteriye hizmet veriyor. Ayrıca girişim, çoğu AWS ile olmak üzere, 100'den fazla teknoloji sertifikasyonuna sahip.

2021'de ise Kloia, AIOps ve yapay zeka çözümleriyle öne çıkan Holizon R&D'yi satın alarak Hollanda ofisini açtı. Bu satın alma ile birlikte Holizon kurucusu Yetişkan Eliaçık, Kloia bünyesine katıldı.

Bunun yanında Kloia, çalışanlarının bir arada ve daha verimli çalışabilmesi adına “Kloia Villa” projesini başlattı. Özellikle yaz aylarını değerlendirmek üzere 2019’da başlatılan Kloia Ege Villa ve Kloia Akdeniz Villa, isteyenler için bu bölgelerde uzun dönem çalışma ortamı sağlıyor.

Şirket, 2024’te de yine çalışanlarının motivasyonunu artırmak ve takım ruhunu geliştirmek amacıyla Bali'de “Kloia Bali Villa” projesini hayata geçirdi. Şirket Şubat ve Mart aylarında çalışanlarına 2 ay boyunca Bali'de birlikte ve verimli çalışma imkanı sunuyor.

Girişimin ekibi ve geliştirdiği çözümler

Kloia, yeni nesil yazılım ve sistem teknolojileri alanında Türkiye'deki mühendislerin yurt dışında aradığı kariyer fırsatlarını Türkiye’de sunmayı hedefliyor. Böylece şirket, Türkiye'deki mühendislerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı ve bilgi teknolojileri alanında ülke itibarını artırmayı amaçlıyor. 

Uzaktan ya da isteyenler için ofis ortamında çalışma modelini benimseyen Kloia’nın günümüzde Türkiye’nin 10’dan fazla ilinde ve Nijerya, Endonezya, Almanya, Hollanda, İngiltere, Litvanya ve İrlanda’da toplamda 70'ten fazla çalışanı bulunuyor.

Geçmiş girişimcilik deneyimlerini paylaşan Derya Sezen, Kloia'yı kurma nedenini şu sözlerle ifade ediyor:

Kloia'yı kurmaya karar vermemdeki belki en önemli motivasyon, Doğu Avrupa'da çalıştığım beş yıl süresince sorduğum “offshore hizmetler sunan şirketlerin neden Türkiye'de olamayacağı” sorusuydu. Türkiye'den yurt dışına hizmet vererek Türk mühendisliğinin tanınmasını sağlamak benim ana hedefimdi.

Kloia tamamen bir servis şirketi gibi gözükse de girişimin ekibi bulduğu açık alanlara uygun çözüm veya ürünleri müşterilere katma değerli servisler olarak sunuyor. Bu çözümler içerisinde altyapı sistem bileşenlerinin otomatik çalışmasını sağlayan kütüphanelerden, girişimin Event Sourcing/CQRS gibi ileri seviye konular için geliştirdiği ürünlere kadar geniş bir yelpaze mevcut. 

Kloia'nın gelir modeline baktığımızda abonelik tabanlı hizmetlerinin yanı sıra proje bazlı ve komisyon tabanlı olmak üzere çeşitli gelir modelleri bulunduğunu da görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.