Anthropic'ten kurumsal şirketler için yeni yapay zeka modeli: Claude 3 Haiku

Claude 3 Haiku, 32 bin token'ın altındaki komutlar için saniyede 21 bin token'ı işleme yeteneğine sahip.
Anthropic'ten kurumsal şirketler için yeni yapay zeka modeli: Claude 3 Haiku

Geçtiğimiz haftalarda Claude 3 model ailesini tanıtan Anthropic, bu hafta yeni Claude 3 Haiku modelini tanıttı. Diğer modellere kıyasla güçlü performansı ile öne çıkan Haiku, şirketin en hızlı ve bu hıza göre en uygun fiyatlı modeli.

Haiku'nun, Claude 3 model ailesinde yer alan Claude 3 Opus ve Claude 3 Sonnet'i tamamladığını söyleyebiliriz. Zira Haiku, kendi özel kullanım durumlarına göre kurumsal müşterilere zeka, hız ve maliyeti dengelemek için pek çok seçenek sunuyor. 

Haiku'nun öne çıkan yetenekleri

Model, 32 bin token'ın altındaki komutlar için saniyede 21 bin token'ı işleme yeteneğine sahip. Bu da yaklaşık 30 sayfaya denk gelmekte. Haiku'nun hızlı işlem gücü sayesinde işletmeler, her çeyrekte hazırlamak durumunda olduğu dosyalara, sözleşmelere veya yasal davalara dair analizleri diğer modellere kıyasla çok daha kısa bir sürede elde edebilir. 

Ayrıca Anthropic kurucu ortağı ve CEO'su Dario Amodei'nin aktardıklarına göre; model gecikmeye ve maliyete duyarlı bir yapıya sahip. Haiku, hız ve uygun fiyatın yanı sıra gelişmiş görü yetenekleriyle de öne çıkıyor. Bu sayede model, çizelgeler, grafikler ve fotoğraflar gibi görsel girdileri işleyebiliyor ve analiz edebiliyor. 

Güvenlik önlemleri 

Anthropic'in Haiku'yu geliştirirken güvenlik konusunu önceliklendirdiğini de belirtelim. Ekip, zararlı çıktılar ve model jailbreak riskini en aza indirmek için titiz testler gerçekleştirdi. Şirketin uyguladığı ek savunma katmanları arasında ise sürekli sistem izleme, güvenli kodlama uygulamaları ve sıkı erişim kontrolleri yer alıyor. 

Kurumsal şirketlerin yapay zekaya gösterdiği ilgi, yapay zeka şirketlerinin her geçen gün daha rekabetçi kurumsal çözümler sunmasına yol açıyor. 

Anthropic kurucu ortağı Daniela Amodei'nin aktardıklarına göre işletmeler, yoğun teknik araştırmalar veya karmaşık kodlama için Claude 3 Opus'u tercih ederken, Haiku'yu dahili bir sohbet araştırması gibi konularda kullanmayı seçebilir. 

Claude 3 Haiku'ya Anthropic'in API aracılığıyla erişmek mümkün. Aynı şekilde Claude Pro aboneleri, modele claude.ai adresinden ulaşabilir. Model yakında Amazon Bedrock ve Google Cloud Vertex AI'da da yerini alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.