Gemini, seçimler hakkındaki soruları yanıtlayamayacak

Google, yapay zeka modeli Gemini'ın seçimlerle ilgili soruları yanıtlamayacağını açıkladı. Bu durum, Google'ın seçim politikalarındaki değişikliği ve yapay zekanın etkisini gösteriyor.
Gemini, seçimler hakkındaki soruları yanıtlayamayacak

Bilindiği üzere her geçen gün yapay zekanın politik ve toplumsal konularda ne kadar etkili olabileceği konusundaki tartışmalar derinleşiyor. Bu noktada 2024 ABD Başkanlık Seçimleri devam ederken sektörde önemli bir gelişme yaşandı.

Google, çok modlu yapay zeka modeli olan Gemini'ın seçimlerle ilgili hiçbir soruyu yanıtlamayacağını doğruladı. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıllarda Facebook'a verilen reklamlar ile birlikte ABD seçiminin manipüle edildiği ile ilgili iddialar ortaya çıkmıştı. Benzer bir durumdan kaçınmak isteyen Google, Gemini'ın seçimler ile ilgili soruları yanıtlamasının önüne geçti.

Aynı zamanda bu yıl; ABD, Endonezya, Türkiye, Ukrayna, Güney Afrika, Pakistan gibi ülkelerde yapılacak olan seçimlerde dünya nüfusunun dörtte birinin oy kullanacağını da hatırlatalım.

Gemini, sahip olduğu yapay zeka ile seçimlerle ilgili bilgi sağlama ve tahmin yapma yeteneğine sahip bir platform olarak ön plana çıkıyor. Google, bu değişikliğin seçimlerle ilgili bilgi sağlama ve etkileşimde bulunma politikalarının bir parçası olduğunu belirtti. 

Bu gelişme, dijital platformların seçim süreçlerine olan etkisini ve bu platformların düzenlenmesine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirebilir. Bir taraftan seçimlerin önemli konularıyla ilgili bilgi sağlama ve tahmin yapma yeteneğine sahip bir platformun kısıtlanması oldukça önemli bir durum.

Yaşanan gelişmeler Google'ın seçim süreçleriyle ilgili politika ve uygulamalarının nasıl değiştiğini gösteriyor. Ayrıca Google'ın yapay zeka teknolojisi olan Gemini'ın rolü ve etkisi hakkında da önemli bir örnek teşkil ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.