Birleşik Krallık, 1,1 milyar sterlini aşan kaynak ile öğrencileri yapay zeka ve kuantum alanında destekleyecek

Yapay zeka ve kuantum gibi geleceğin teknolojileri alanında eğitim alması için öğrencileri desteklemek üzere 1,1 milyar sterlinden fazla kaynak ayrılacak.
Birleşik Krallık, 1,1 milyar sterlini aşan kaynak ile öğrencileri yapay zeka ve kuantum alanında destekleyecek

Birleşik Krallık Bilim ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan, yaptığı bir konuşmada yapay zeka ve kuantum gibi geleceğin teknolojileri alanında eğitim alması için öğrencileri desteklemek üzere 1,1 milyar sterlinden fazla kaynak ayrılacağını açıkladı. 

1,1 milyar sterlini aşan kaynak hangi alanları kapsayacak? 

Söz konusu kaynak, hükümet, iş dünyası, hayır kurumları ve akademiden sağlanacak. Bu kaynak ile Edinburgh'dan Bristol'a kadar Birleşik Krallık genelinde 65 Doktora Eğitim Merkezi'nde 4 binden fazla yetenekli öğrencinin eğitilmesi planlanıyor. Böylece Birleşik Krallık'taki yetenekli öğrencilerin hedeflerini ülkelerinden ya da şehirlerinden uzaklaşmadan gerçekleştirmesi hedefleniyor. 

Proje kapsamında Glasgow'da 350'den fazla, Edinburgh'da 300'den fazla, Bristol'da 250'den fazla ve Sheffield ile Manchester'da ise 150'den fazla öğrenciye destek olunması planlanıyor. King's College London'da, ileri mühendislik yoluyla kişiselleştirilmiş cerrahide devrim yaratacak araştırmacılar yetiştiren bir merkez de desteklenecek. Bu merkez, mikro cerrahi robotlar ve bıçaksız ameliyata olanak tanıyan kimyasal teknikler geliştirmekte.

Aynı şekilde destek verilecek projeler arasında Bristol Üniversitesi'nde antibiyotik ve kanser tedavileri gibi yeni ilaçların geliştirilmesine yardımcı olmak için dijital kimyadaki gelişmelerden yararlanmak üzere yapılan çalışmalar da yer alıyor. Bu çalışmalara yapay zeka odaklı araştırmalar da dahil. Son olarak mühendislik biyolojisi, yarı iletkenler, kuantum teknolojileri ve geleceğin telekomünikasyon teknolojileri gibi kritik teknolojilere de destek sağlanacağını belirtelim. 

Kuantum beceri programları için 60 milyon sterlini aşan yatırım

Bu desteğin yanında kuantum beceri programları için 60 milyon sterlini aşan ilave bir yatırım daha duyuruldu. Kuantum beceri programları, yeni nesil kuantum teknolojilerini geliştiren işletmelerin doğru beceri ve yeteneklere sahip kişilere erişmesini amaçlıyor. İlave yatırım çatısı altında Birleşik Krallık genelindeki üniversitelerde 100 kuantum doktora öğrenciliği için 14 milyon sterlin ayrılacak. Buna ek olarak 10 Nisan'a kadar devam edecek bir yarışma aracılığıyla kariyerinin başındaki araştırmacılara fon sağlamak için 14 milyon sterlin dağıtılacak. Tüm bunların yanı sıra kuantum alanına geçmek isteyenleri destekleyen pilot bir programa 4 milyon sterlin ayrılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.