Yapay zeka destekli 3D modeller üreten Kaedim, 15 milyon dolar yatırım aldı

Kaedim, A serisi yatırım turunda a16z Games liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli 3D modeller üreten Kaedim, 15 milyon dolar yatırım aldı

Oyunlarda kullanıma hazır talebe dayalı 3 boyutlu modeller üretmeye odaklanan Kaedim, A serisi yatırım turunda Andreesen Horrowitz'in oyuna odaklanan kolu a16z Games liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılanlar arasında Pioneer Fund, Riot Games'in Oyunlar eski Başkanı Scott Gelb, Oculus kurucu ortağı Nate Mitchell, Pragma CEO'su Eden Chen, Runway CEO'su Siqi Chen, Rebellion kurucu ortağı Chris Kingsley, Monzo kurucusu Tom Blomfield, Google'ın eski CFO'su Patrick Pitchette, Divvy'nin eski CRO'su Sterling Snow ve derin teknoloji alanında seri girişimci Jane Walerud yer aldı. 

Girişimin faaliyet alanı 

Konstantina Psoma tarafından kurulan Kaedim, dijital 3D modellerin üretimini hızlandırmak için yapay zeka çözümleri sunuyor. Girişim, tek bir görüntüden 3D modeller oluşturabiliyor. Bununla beraber Kaedim, tüm 3D model üretim sürecini hızlandırıyor. Şirketin sunduğu özellikler arasında UV unwrapping, Kaplama (Texturing) ve Detay Seviyesi yer alıyor. Bu özellikler sayesinde oyunlarda kullanıma hazır 3D modeller üretiliyor. Aynı şekilde her sektör için 3D iş akışları da üretilebiliyor.

Şirketin müşterileri arasında Voodoo, Voldex, Zerospace ve Upland gibi şirketler bulunmakta. Buna ek olarak Kaedim'in 250'den fazla büyük ölçekli müşteriye hizmet verdiğini de belirtelim. Böylece şirket, yıllık gelirde yedi haneli rakamları aşmayı başardı.

Kaedim'in faaliyet alanı video oyunları, ticaret, mimari, ürün tasarımı ve animasyon gibi sektörleri kapsıyor. Girişimin kullanıcı tabanı ise ayda 20 bin yeni içerik üretici ile büyümeye devam ediyor. Kaedim, aldığı yatırımı platformuna yeni araçlar ve özellikler eklemek, ekibini büyütmek ve yeni pazarlara açılmak için kullanmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.