SPONSORLU

Bülent Oğuz ve Melek Pulatkonak ile Binyaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı'nın detaylarını konuştuk

Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ve TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak ile Akbank Binyaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı'nın tüm detaylarını konuştuk.

TurkishWIN tarafından tasarlanan ve Akbank'ın katkılarıyla sunulan BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı'nın açılığı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Etkinlik kapsamında Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ve TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Akbank olarak amaçlarının kadın istihdamını ve kadın girişimci sayısını artırmak olduğunu belirten Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ülkemizde çalışabilir yaşta 33 milyon kadının yer aldığını dile getirdi. 33 milyon kadının sadece 11 milyonunun iş gücüne katıldığını da sözlerine ekleyen Oğuz, kullanılmayan çok büyük bir potansiyel olduğunu paylaştı.

Akbank KOBİ Bankacılığı olarak girişimcilik ekosistemini desteklediklerini de sözlerine ekleyen Oğuz, ülkemizde her 100 kadından 14'ünün girişimci olduğunu aktardı. Akbank genelinde kadın girişimci sayılarının son 2 yılda yüzde 50 oranında arttığını da sözlerine ekleyen Oğuz, kadın girişimciler için hem finansal hem de finansal olmayan konularda desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Akbank Binyaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı ile bir ekosistem yaratarak etki alanını genişletmeye çalıştıklarını da aktaran Oğuz, amaçlarının kadın girişimcilerin Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasındaki önemini daha geniş kitleler ulaştırmak olduğunu da paylaştı.

Amaçlarının istihdam yaratan kadınları desteklemek olduğunu belirten TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı'na 100 kadın girişimcinin katılacağını aktardı. Pulatkonak, cirosu 1 milyon TL'nin üzerinde olan kadın girişimcilerin programlarını ölçeklendirmek ve hayallerini gerçekleştirmek için mentorluk desteği verdiklerini dile getirdi. BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı ile ilgili tüm detayları videomuzda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.