Robot garsonlar geliştiren Bear Robotics, 60 milyon dolar yatırım aldı

Bear Robotics'in 60 milyon dolarlık yatırımı, teknoloji dünyasının tanınan markaları arasında yer alan LG Electronics'ten geldi.
Robot garsonlar geliştiren Bear Robotics, 60 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen robot çözümleri, her geçen gün daha da popülerleşmeye devam ediyor. Robot garsonlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Bear Robotics, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bear Robotics tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 60 milyon dolar yatırım aldı.

Bear Robotics'in 60 milyon dolarlık yatırımı, teknoloji dünyasının tanınan markaları arasında yer alan LG Electronics'ten geldi. Hatırlatmak gerekirse Bear Robotics, en son 2022 yılının Mart ayında 81 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 60 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Bear Robotics'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 175 milyon doları aştı.

2022 yılının Mart ayında Bear Robotics'in değerlemesi 490 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Şirketin güncel değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. LG Electronics, gerçekleşen yeni yatırım ile birlikte Bear Robotics'in en büyük hissedarı oldu. Bear Robotics'in diğer yatırımcıları arasında IMM, Cleveland Avenue ve SoftBank da yer alıyor.

2017 yılında Fangwei Li ve Juan Higueros tarafından san Francisco'da kurulan Bear Robotics, özellikle restoranlarda kullanılabilecek servis robotları geliştiriyor. Yapay zeka destekli servis robotlarına odaklanan Bear Robotics'in Servi, Servi Plus ve Servi Lift olmak üzere 3 farklı robot modeli bulunuyor. Servi ve Servi Plus modellerinden farklı olarak asansörlerle entegre bir şekilde kullanılabilen Servi Lift, asansöre sahip olan binalarda da kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.