Reddit, halka arzını 6,5 milyar dolar değerleme ile tamamlamayı hedefliyor

Reddit ve mevcut Reddit hissedarları, hisse başına 31 ila 34 dolar aralığında yaklaşık 22 milyon hisse satmayı planlıyor.
Reddit, halka arzını 6,5 milyar dolar değerleme ile tamamlamayı hedefliyor

Sosyal medya platformu Reddit'in halka arz başvurusu gerçekleştirdiğini sizlere aktarmıştık. Reddit, halka arzını 6,5 milyar dolar değerleme ile kapatmayı hedefliyor. Dün paylaşılan belgelere göre; şirket ve mevcut hissedarlar hisse başına 31 ila 34 dolar aralığında yaklaşık 22 milyon hisse satmayı planlıyor.

Bu noktada şirketin, Redditor ismiyle anılan Reddit kullanıcılarına 1,76 milyon hisse ayırdığını belirtelim. Hesaplarını 1 Ocak'tan önce oluşturmuş olan Redditor'lar halka arza katılmak için bu hisseleri satın alabilecek.

Genellikle yatırımcılar, halka arzdan sonraki altı ay boyunca hisse satmalarını engelleyen bir kilitleme süresine tabi tutulur. Reddit kullanıcılarının hisseleri bu kilitleme süresine sahip olmayacak. Böylece kullanıcılar hisselerini piyasada satabilecek. 

Halka arz için gerekli prosedürleri Şubat ayında tamamlayan Reddit, New York Borsasında halka açılacak. Şirketin hisselerinin "RDDT" sembolü altında işlem görmesi planlanıyor. Halka arzda ihraç edilmesi beklenen 22 milyon hissenin yaklaşık 15,3 milyonunu satışa sunulacak. Fiyat aralığının üst segmenti göz önünde bulundurulduğunda Reddit'in halka arzdan yaklaşık 520 milyon dolar ila 750 milyon dolar arası gelir elde edeceğini söyleyebiliriz. Bununla beraber Reddit CEO'su Steve Huffman da dahil olmak üzere mevcut hissedarların toplam 6,7 milyon hisse satmayı planladığını belirtelim. 

2005 yılında Aaron Swartz, Alexis Ohanian ve Steve Huffman tarafından San Francisco'da kurulan Reddit, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olmayı başardı. 

Reddit tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2023 yılında satışlardan 804 milyon dolar gelir elde etti. 2022 yılında ise 666,7 milyon dolar gelir elde eden Reddit, 2023 yılında satışlardan elde ettiği geliri yüzde 20 oranında artırmış oldu.

Reddit'in yatırımcıları arasında ise Y Combinator, Tencent, Vy Capital ve Fidelity gibi önemli firmalar yer alıyor. Reddit'in bugüne kadar 1,3 milyar dolardan fazla yatırım aldığını ve 2021 yılında değerlemesinin 10 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da ekleyelim. Böyle bakıldığında halka arzda hedeflenen 6.5 milyar dolar değerlemenin düşük kaldığını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.