Applied Intuition, 6 milyar dolar değerleme üzerinden 250 milyon dolar yatırım aldı

Applied Intuition'ın 250 milyon dolarlık E serisi yatırım turu; Lux Capital’den Bilal Zuberi, Elad Gil ve Porsche Investments Management tarafından yönetildi.
Applied Intuition, 6 milyar dolar değerleme üzerinden 250 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araç yazılımı geliştiren Applied Intuition, 250 milyon dolarlık bir yatırım alarak şirketin değerlemesini 6 milyar dolara çıkardı. E serisi yatırım turu; Lux Capital’den Bilal Zuberi, Elad Gil ve Porsche Investments Management tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunda; Andreessen Horowitz, Bond ve Nico Rosberg de yer aldı. 

Applied Intuition, aldığı yeni yatırımı operasyon alanını ve müşteri tabanını genişletmek, aynı zamanda ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Applied Intuition, 2017 yılında Qasar Younis ve Peter Ludwig tarafından kuruldu. 

Applied Intuition; otomotiv, savunma, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketler için yapay zeka destekli otonom araç çözümleri sunuyor. Şirketin odaklandığı alanlar arasında otonom araç algılama sistemleri, simülasyon, veri yönetimi ve analizi bulunuyor. Bu çözümler, otonom araç teknolojilerinin geliştirilmesi ve test edilmesi süreçlerini desteklemek için kullanılıyor. 

Otonom araç teknolojilerinin hızla geliştiği bir dönemde, güvenilir ve etkili bir şekilde geliştirilmesine katkı sağlayan Applied Intuition, bu sayede gelecekteki ulaşımın daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir olmasını hedefliyor.

Ayrıca Applied Intuition'ın geniş müşteri tabanı ve yaptığı iş birlikler, şirketin çözümlerinin sektörde standart haline gelme potansiyelini artırıyor. Bu da otonom araç teknolojilerinin daha geniş çapta benimsenmesine ve toplum için daha olumlu bir etki yaratmasına olanak tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.