Bütünleşik iletişim platformu Vimesoft, Motiwe'yi satın aldı

Birleşme kapsamında Motiwe'nin kurucusu Mete Bayrak, Vimesoft danışma kuruluna katılacak.
Bütünleşik iletişim platformu Vimesoft, Motiwe'yi satın aldı

Bütünleşik iletişim platformu Vimesoft, Motiwe'yi bünyesine katarak yeni bir birleşmeye imza attığını duyurdu. ANlaşmanın finansal detayları henüz paylaşılmadı. Bu birleşme ile Motiwe'nin kurucusu Mete Bayrak, Vimesoft danışma kuruluna katılacak. Böylece Bayrak, Vimesoft ürünlerinin geliştirilmesi ve pazarlanmasında danışman olarak şirkete katkı sağlayacak.

Ayrıca söz konusu birleşme Vimesoft'un ürün portföyüne yapay zeka destekli video ve ses analiz özelliklerinin eklenmesinin yolunu açacak. Bu bağlamda Motiwe'nin Cognitiwe'yi geliştirdiğini de hatırlatmakta fayda var. Ayrı bir şirket olan Cognitiwe, CCTV kamera görüntülerini işlenebilir veriye dönüştüren; yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi kullanarak perakende ve üretim sektörüne çözümler üretiyor ve geçtiğimiz ay 1.05 milyon dolar yatırım aldı.

Buna ek olarak Motiwe, Halkbank, Arçelik, Amerikan Hastanesi, TOBB gibi sektörün önde gelen isimlerine Cloudtivi platformunu sunuyor. Cloudtivi sayesinde şirketler, kurum içi ve dışı video içeriklerini yayınlama, canlı yayınlar yapma ve müşterilerine erişme fırsatı yakalıyor. 2008 yılında kurulan Motiwe, uluslararası iş birlikleri ve projelerle büyüme gösterdi. Son olarak şirketin, 2019 yılında Microsoft tarafından Yılın İş Ortağı seçildiğini ekleyelim. 

2020 yılında kurulan Vimesoft'un ürünleri arasında ise video konferans, video portal ve canlı yayın, webinar ve uzaktan eğitim platformu yer alıyor. Vimesoft, dijital iş birliği, video konferans, kurumsal video ve interaktif eğitim çözümlerini müşterilerine tek bir platform üzerinden sunuyor. Hatırlatmak gerekirse Vimesoft, 2022 yılında tohum yatırım turunda Re-Pie Portföy Yönetimi'nden 400 bin dolar yatırım almıştı. 400 bin dolarlık tohum yatırım turu, 7 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşmişti. Birleşme kapsamında Vimesoft'un müşterilerine daha geniş bir teknoloji yelpazesi sunacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.