Siber güvenlik girişimi Claroty, 100 milyon dolar yatırım aldı

Claroty'nin 100 milyon dolarlık yatırım turu, Delta-v Capital liderliğinde gerçekleşti.
Siber güvenlik girişimi Claroty, 100 milyon dolar yatırım aldı

Nesnelerin interneti odaklı bir siber güvenlik güvenlik şirketi olan Claroty, yatırım aldığını duyurdu. Claroty tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 100 milyon dolar yatırım aldı. Claroty'nin 100 milyon dolarlık yatırım turu, Delta-v Capital liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Delta-v Capital haricinde ise AllianceBernstein'den yatırımcılar, Standard Investments, Toshiba Digital Solutions, SE Ventures, Rockwell Automation ve Silicon Valley Bank katıldı. Hatırlatmak gerekirse Claroty, en son 2021 yılının Aralık ayında 400 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Claroty girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 735 milyon dolara ulaştı.

Claroty tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin teknolojilerini geliştirmesi, stratejik ortaklıklar gerçekleştirmesi ve Amerika, EMEA ve APAC pazarlarında büyümesi için kullanılacak. 2021 yılındaki yatırım turları ile birlikte Claroty girişiminin değerlemesinin 2 milyar dolara ulaştığı açıklanmıştı. Yeni yatırımın ardından şirketin güncel değerlemesi ise paylaşılmadı. Claroty doğrulamamış olsa da girişimin değerlemesinin 2,5 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

2015 yılında Amir Zilberstein, Benny Porat ve Galina Antova tarafından New York'ta kurulan Claroty, kullanıcılarına siber güvenlik çözümleri sunuyor. Claroty'nin odaklandığı alanlar arasında ise operasyonel teknolojileri, nesnelerin interneti, sağlık odaklı nesnelerin interneti ve endüstriyel nesnelerin interneti yer alıyor. Claroty tarafından aktarılan bilgilere göre 2023 yılında şirketin yıllık tekrarlanan geliri 100 milyon dolara da ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.