Gemini, komut istemiyle yanıtları ayarlama ve değiştirme özelliğini yayına aldı

Google'ın yapay zeka aracı Gemini'ın son güncellemesi, yanıtları vurgulamanıza ve değiştirmenize olanak tanıyor.
Gemini, komut istemiyle yanıtları ayarlama ve değiştirme özelliğini yayına aldı

Google'ın yapay zeka aracı Gemini'ın son güncellemesi, yanıtları vurgulamanıza ve değiştirmenize olanak tanıyor. Buna göre artık, yeni seçeneklerle metnin belirli bölümlerini düzenleyerek Gemini'ın yanıtlarını ayarlayabilmek mümkün hale geliyor. 

Güncelleme ile Gemini'ın size verdiği yanıtın bir bölümünü seçerken, "Seçili metni değiştir" kısmı için bir kalem/işaret simgesi beliriyor. Bu da "Yeniden Oluştur", "Daha Kısa", "Daha Uzun" ve "Kaldır" seçeneklerinin yanı sıra açık bir metin alanı içeren bir kutu açıyor. 

Gemini'da değiştirilemeyecek bazı konular

Bazı değişikliklere yanıt olarak "Gemini bunu yapamadı" ile karşılaşılması da olası. Örneğin; "bugün hava nasıl" gibi bir sorunun yanıtını değiştirmek mümkün olmadığı için Gemini uygulamasına seçili metni nasıl değiştireceğini söylemeyen istemler bu seçenekle karşılaşmanıza neden olabilir.

Benzer bir şekilde renk veya boyut gibi desteklenmeyen metin biçimlendirme değişiklikleri isteyen istemler, yasaklı kullanım politikasını ihlal eden istemler ve Gemini uygulamasının anlayamadığı veya yapamadığı bir değişiklik isteyen istemler de kullanıcıyı bu sonuca götürebilir.

Paylaşılanlara göre Google, orijinal yanıt bağlamında içerik ve fikirler üzerinde yineleme yapmanıza izin vererek yaratıcı süreciniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlamak istiyor. Şirketin son güncellemesi de diğer taslakları görme veya yeniden oluşturmanın yanı sıra daha kısa, daha uzun, daha basit, daha gündelik veya daha profesyonel hale getirme konusundaki mevcut yeteneğe ek olarak sunuluyor.

Gemini'ın yeni özellikleri, ilk etapta İngilizce olarak web uygulamasında kullanıma sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.