Ubicloud, Y Combinator ve 500 Emerging Europe'un katıldığı turda 16 milyon dolar yatırım aldı

Ubicloud, Y Combinator ve 500 Emerging Europe'un yanı sıra bir dizi melek yatırımcının bulunduğu turda 16 milyon dolar yatırım aldı. 
Ubicloud, Y Combinator ve 500 Emerging Europe'un katıldığı turda 16 milyon dolar yatırım aldı

Özgün Erdoğan, Umur Çubukçu ve Daniel Farina tarafından hayata geçirilen Ubicloud, Y Combinator ve 500 Emerging Europe'un yanı sıra bir dizi melek yatırımcının bulunduğu turda 16 milyon dolar yatırım aldı. 

Ubicloud'un bulut platformu sanal makineler, blok depolama ve ağ kapasitesi gibi temel altyapı kaynaklarına erişim sağlıyor. Yerleşik siber güvenlik özellikleri, müşterilerin bilgilerini şifrelemelerine ve kimin hangi verilere nasıl erişebileceğini düzenlemek için erişim kuralları oluşturmalarına olanak tanıyor.

Platform, Amazon Web Services ve diğer birkaç bulut sağlayıcısının bare metal sunucularında çalışıyor. Bare metal, herhangi bir zamanda yalnızca bir kuruluş tarafından kullanılan bir makine. Buna karşılık, standart bulut örnekleri genellikle birden fazla şirket tarafından paylaşılan altyapı üzerinde çalışıyor.

Ubicloud, platformunu yönetilen bir hizmet olarak sunuyor. Ayrıca, kuruluşların kendi bare metal altyapılarına kurabilecekleri açık kaynaklı bir sürüm de sunuyor. Ubicloud, her iki sürümün de geleneksel genel bulut ortamlarına göre önemli ölçüde daha uygun maliyetli olduğunu söylüyor.

Şirkete göre, platformu popüler PostgreSQL ilişkisel veritabanını rakiplerine kıyasla üç kat daha düşük maliyetle çalıştırabiliyor. Sanal makineler için de benzer tasarruflar vaat ediyor. Ubicloud'dan şirket içi sunucular gibi harici altyapılara gönderilen çıkış trafiği ya da ağ trafiğinin, rakip bulutlara kıyasla 30 kat daha az maliyetli olduğu belirtiliyor.

Alınan yeni yatırım, Ubicloud'un özellik setini daha da genişletmesini sağlayacak. Şirketin şu anda San Francisco, Amsterdam ve İstanbul'da 10 çalışanı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.