Accenture, işletmelere üretimsel yapay zeka sunmak için Cohere ile anlaştı

Accenture ve Cohere birlikteliği, kurumsal müşterilere sektörler genelinde üretkenliği ve verimliliği önemli ölçüde artırabilecek özel üretimsel yapay zeka çözümleri sunmayı amaçlıyor.
Accenture, işletmelere üretimsel yapay zeka sunmak için Cohere ile anlaştı

Accenture, dil modellerini ve arama yeteneklerini işletmelere sunmak için yapay zeka girişimi Cohere ile ortaklık kurdu. İki şirketin iş birliği, kurumsal müşterilere sektörler genelinde üretkenliği ve verimliliği önemli ölçüde artırabilecek özel üretimsel yapay zeka çözümleri sunmayı amaçlıyor.

Cohere'in tescilli büyük dil modeli Command, gelişmiş kurumsal arama teknolojileri Embed ve Rerank ile birlikte ortaklık aracılığıyla sunulan yapay zeka çözümlerine güç verecek. Şirketler, Accenture'ın endüstri uzmanlığından ve bulut altyapısından yararlanarak, işletmelerin veri gizliliği ve güvenliğine öncelik verirken yapay zekayı operasyonlarına geniş ölçekte entegre etmelerine yardımcı olmayı planlıyor.

Cohere'in yapay zeka sistemi finansal verileri doğru bir şekilde özetleyebiliyor, farklılıkları tespit edebiliyor ve karar alma sürecini ve operasyonel verimliliği iyileştirmek için özelleştirilmiş uyarılar gönderebiliyor.

Cohere'in kurucu ortağı ve CEO'su Aidan Gomez, attığı bir tweet'te ortaklığın yapay zeka çözümleri için Accenture'a güvenen 9 binden fazla kurumsal müşteriyi hemen etkileyeceğini söyledi.

Accenture ve Cohere arasındaki ortaklık, danışmanlık firmasının sektör uzmanlığını yapay zeka girişiminin gelişmiş dil modelleri ve arama teknolojileriyle birleştirerek bu yoğun rekabeti gözler önüne seriyor diyebiliriz. Ancak tabii ki bu alandaki tek örnek Accenture ve Cohere değil. Microsoft, Google ve IBM, kurumsal kullanıma hazır yapay zeka çözümleri geliştirmek için bu alana yoğun bir şekilde yatırım yapıyor. Microsoft'un OpenAI ile ortaklığı ve Google'ın Vertex AI platformu, atılan önemli adımların sadece birkaç örneği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.