Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 15 Turcorn adayı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Turcorn Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 15 Turcorn adayı açıklandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 15 Turcorn adayı

Türkiye'nin yüksek değerli teknoloji girişimleri olarak tanımladığımız Turcorn'lar odağında kayda değer bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Turcorn Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 15 Turcorn adayı açıklandı.

Bugüne dek aldıkları yatırımlarda elde ettikleri değerleme milyar doları aşan 7 Turcorn'umuz olduğunun da açıklandığı toplantıda Turcorn adayları ise şu şirketler oldu; Ace Games, Albert Health, AppSamurai, Bulutistan, Colendi, Enqura, Fazla, Macellan, Picus, Pixery, RS Research, Techsign, Vispera, VRLab Academy, Wask.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dünya girişimcilik ekosisteminde girişim seviyesinden hızla ölçeklenerek 1 milyar dolar şirket değerlemesini aşan girişimler için 'Unicorn' ifadesi kullanılıyor. Türkiye’den çıkan ve girişiminin erken aşamasını başarıyla tamamlamış, globale açılmayı hedefleyen, milyar dolar değerlemeyi aşan şirketlere ise, 'Turcorn' deniyor." dedi. Kacır, Ulusal Girişimcilik Stratejisi kapsamında 2030 için 100 bin teknogirişim hedefini koyduklarını da sözlerine ekledi.

Mehmet Fatih Kacır, yeni Turcorn adayları için önümüzdeki dönemde başvuru almaya devam edeceklerini belirtti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Turcorn 100 Programı, şirketler için finansal kaynaklara erişim, yurt içi ve yurt dışı hızlandırma programlarına katılma imkanı ve dünya markası program paydaşları gibi imkanlar sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.