Saas platformu Salla, 130 milyon dolar yatırım aldı

Salla'nın 130 milyon dolarlık halka arz öncesindeki yatırım turuna Investcorp ve Sanabil Investment liderlik etti.
Saas platformu Salla, 130 milyon dolar yatırım aldı

Saas platformu Salla, 130 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin halka arz öncesindeki yatırım turuna Investcorp ve Sanabil Investment liderlik etti. Suudi Arabistan merkezli şirketin yatırım turunda STV yer aldı. Şirket, yeni yatırımı operasyonlarını genişletmek, ürün geliştirmek ve yeni pazarlara girmek için kullanacağını açıkladı. Yatırım sonrasında Investcorp'tan Robin Mansour'un Salla'nın yönetim kuruluna katılacağı açıklandı.

2016 yılında Nawaf Hariri ve Salman Butt tarafından faaliyete geçti. Salla, Suudi Arabistan'da girişimcilik ekosistemini teşvik etmek ve KOBİ'lere e-ticaret faaliyetlerini geliştirmeleri için araçlar sağlamak amacıyla kuruldu. Şirket, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimciler için özelleştirilmiş bir yazılım üretiyor.

Salla, kullanıcıların kendi markalarına özgü e-ticaret web sitelerini kolayca oluşturmalarını sağlıyor. Kullanıcılar için önceden tasarlanmış şablonlar ve kolay kullanımlı araçlar sunuyor. Platform, kullanıcıların ürünlerini online olarak sergilemelerine ve satmalarına imkan tanıyor.

Salla, kullanıcıların ürünlerini müşterilere ulaştırmak için lojistik ve kargo hizmetleri ile entegre çalışıyor. Bu sayede tüccarlar, siparişlerin takibini yapabilir ve gönderim sürecini yönetiyor. Platform, kullanıcıların müşteri hizmetleri ve destek ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli araçlar ve kaynaklar sunuyor.

Salla'nın sağladığı analitik araçlar sayesinde kullanıcılar, satış performanslarını izleyebilirken işletme verilerini analiz edebiliyor. 2020'den beri 7 milyar dolarlık e-ticaret satışını etkinleştiren platform, 80 binden fazla şirkete hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.