Güç elektroniği teknolojisi girişimi Wise-integration, 15 milyon euro yatırım aldı

Wise-integration'ın 15 milyon euroluk B serisi yatırım turuna imec.xpand liderlik etti.
Güç elektroniği teknolojisi girişimi Wise-integration, 15 milyon euro yatırım aldı

Güç elektroniği teknolojileri alanında çalışan Wise-integration, 15 milyon euro yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turuna imec.xpand liderlik etti. Fransa merkezli Wise-integration'ın yatırım turunda Supernova Invest, BNP Paribas Developpement, Région Sud Investissement (RSI), Creazur, CASRA Capital ve Angels for Greentech yer aldı. Şirket, aldığı yatırımı yeni pazarlara açılmak ve ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Thierry Bouchet, Rym Benaboud Hamoumou ve Dominique Bergogne tarafından 2011 yılında faaliyete geçen şirket, GaN (galyum nitrat) teknolojisi ve dijital kontrol çözümleri üzerine odaklanıyor. 

GaN, bir yarı iletken malzeme olup, genellikle elektronik cihazların ve bileşenlerinin üretiminde kullanılan bir bileşik olarak tanımlanıyor. Galyum ve azot elementlerinden oluşuyor. GaN, yüksek frekanslı ve yüksek güçlü cihazlar için özellikle tercih edilen bir malzeme olarak biliniyor.

Şirketin ürünleri ve çözümleri, güç kaynaklarının ve bileşenlerinin performansını artırmak için GaN teknolojisini kullanıyor. Dijital kontrol sistemleriyle entegre ediliyor. Bu çözümler, birçok sektörde, özellikle tüketici elektroniği, endüstriyel uygulamalar, veri merkezleri ve otomotiv sektöründe kullanılıyor.

Wise-integration, temelde iki ürün geliştiriyor. Şirketin WiseGan adlı ürünü, GaN tabanlı güç entegre devrelerini içeriyor. Bu devreler, daha yüksek güç yoğunluğu, daha yüksek verimlilik ve daha az ısı üretimi gibi avantajlar sağlayarak güç elektroniği sistemlerinin performansını artırıyor.

WiseWare ise GaN teknolojisini kullanan güç kaynaklarını dijital olarak kontrol etmek için optimize edilmiş bir dijital kontrol cihazı olarak ön plana çıkıyor. Bu cihazlar, sistem tasarımını basitleştirir, güç yoğunluğunu ve enerji verimliliğini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.