Yapay zeka destekli e-ticaret çözümleri sunan PointAI, DOMiNO Ventures’ın katıldığı turda yatırım aldı

Özbekistan merkezli PointAI, ilk yatırımını DOMiNO Ventures başta olmak üzere PLUG&PLAY ve Aloqa Ventures’ten aldı.
Yapay zeka destekli e-ticaret çözümleri sunan PointAI, DOMiNO Ventures’ın katıldığı turda yatırım aldı

Yapay zeka destekli e-ticaret çözümleri sunan Özbekistan merkezli PointAI, ilk yatırımını DOMiNO Ventures başta olmak üzere PLUG&PLAY ve Aloqa Ventures’ten aldı. Yatırımın mali detayları ise paylaşılmadı.

2023 yılında Özbekistan’da Azamat Khamidov ve Aslkhon Khoshimkhujaev tarafından hayata geçirilen PointAI, otomasyonu sayesinde müşteri deneyim ekiplerine yüzde 70 oranında maliyet avantajı sağlıyor, yüzde 94 oranında müşteri memnuniyet puanı kazandırıyor. Girişim, yıllık 100 bin dolar tasarruf imkanı da sunuyor.

PointAI, yapay zeka çözümü ile standart soru kalıpların otomatize ederek verimliliği artırıyor ve ekiplerin hiçbir ek maliyet olmadan geniş ölçekte kişiselleştirilmiş, yüksek kalitede müşteri deneyimi yaratmalarına yardımcı oluyor. PointAI Co-pilot ise müşteri deneyim ekiplerinin tekrarlayan görevlerini otomatize etmek için özel olarak tasarlandı. Ekipler bu sayede karmaşık sorunlara odaklanabiliyor ve yüksek kalitede kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri sunmaya vakit ayırabiliyorlar.

PointAI Kurucu Ortağı Azamat Khamidov, "PointAI olarak hedefimiz, e-ticaret şirketlerinin ihtiyaçlarına yönelik, yapay zeka destekli yenilikçi çözümler sunmak ve müşteri memnuniyetini artırmaktır. Bu yatırım ile PointAI, büyümeye ve yeni pazarlardaki konumunu güçlendirmeye devam edecektir." dedi.

DOMiNO Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ise Orta Asya'daki ikinci yatırımlarına ilişkin olarak, "Orta Asya’nın canlı startup ekosistemi, büyüme için heyecan verici fırsatlar sunuyor. PointAI'nın başarısı, bölgenin girişimcilerinin değer yaratma konusundaki potansiyelini yansıtıyor. Global pazarda büyüme potansiyeli olan girişimleri destekleyerek, startup ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.