150 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan NBL Games, ilk oyunu ile ABD pazarına açılmaya hazırlanıyor

NBL Games, Hadi uygulamasından tanıdığımız Emre Ulusoy ve Gökhan Örün’ün yanı sıra Maçkolik ve Kafatopu ile önemli başarılar elde eden Erdem Yurdanur, Ömer Kırkağaclıoğlu ve Kokteyl ekibinin güçlerini birleştirmesiyle 2023 yılında hayata geçti.
150 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan NBL Games, ilk oyunu ile ABD pazarına açılmaya hazırlanıyor

Ülkemizdeki girişim ekosisteminin en önemli parçalarından biri haline gelen mobil oyun sektörü, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yapay zeka destekli sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan yerli bir mobil oyun girişimi olan NBL Games, yatırım aldığını duyurdu.

NBL Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 150 milyon TL değerleme üzerinden tohum yatırım aldı. Yatırım turuna, Heaventures başta olmak üzere, Abidin Gülmüş, Nedim Özkan, Tolga Camadan, Kerim Dumanlı, Savaş Keleş ve Cengiz Zabcı katıldı.

NBL Games, Hadi uygulamasından tanıdığımız Emre Ulusoy ve Gökhan Örün’ün yanı sıra Maçkolik, Ofsayt ve Kafatopu ile önemli başarılar elde eden Erdem Yurdanur, Ömer Kırkağaclıoğlu ve Kokteyl ekibinin güçlerini birleştirmesiyle 2023 yılında hayata geçti.

NBL Games'in ilk oyunu olan Quiz Crush, kısa süre önce kullanıma sunuldu. Kullanıcıların gerçek zamanlı olarak başka oyuncularla karşı karşıya gelerek genel kültür, sinema, televizyon, futbol, edebiyat, bilim, teknoloji, tarih, coğrafya, müzik ve doğa gibi kategorilerde yarıştıkları Quiz Crush, online bir bilgi yarışması olarak ön plana çıkıyor. NBL Games, Quiz Crush oyunu ile birlikte ABD pazarına girmeye hazırlanıyor.

NBL Games’in yol haritasını değerlendiren Erdem Yurdanur, oyunculara sadece eğlenceli değil, aynı zamanda onları zihinsel olarak da zorlayacak, sosyal etkileşimi yüksek ve yenilikçi oyunlar sunmak istediklerini belirtti. Quiz Crush ile sadece başlangıcı yaptıklarını belirten Emre Ulusoy ise yolculukları boyunca oyun severlere yine dünyada ilk olacak deneyimler yaşatmayı hedeflediklerini aktardı.

Son olarak NBL Games’in orta ve uzun vadeli hedefinin ise Türkiye oyun pazarından çıkan unicornlar arasında yer almak olduğunu da ekleyelim. Dilerseniz Quiz Crush oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.